İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İstanbul’da Mübarek’e öfke
Hüsnü Mübarek yönetimini devirmek için iki haftadır direnen Mısır halkına İstanbul’da Cuma namazı sonrası destek eylemi düzenlendi. Beyazıt meydanındaki eyleme 5 bini aşkın insan katıldı.
Mısır, Türkiye 04.02.2011

Cuma namazından sonra alana toplanan kalabalık, önce Mısır’daki eylemlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Sonra Kur’an-ı Kerim okundu.

Eylemde Hüsnü Mübarek’in fotoğrafları yakıldı.

“Firavun Mübarek hesap verecek”, “İsyan ateşi tağutları yakacak”, “Mübarek yeter artık” şeklinde pankartlar açıldı, sloganlar atıldı. Eyleme Müslüman Kardeşlerin liderlerinden Dr. Eşref Abdülgaffar da katıldı. Birçok ulusal ve yabancı televizyon kanalı eylemi canlı olarak verdi.

Mazlum-Der, Özgür-Der, Akdav, AKEV, Medeniyet Derneği, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Hikmet Vakfı, Kardeşlik Platformu, Davet Derneği ve Anadolu Gençlik Derneği’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Mısır Halkıyla Dayanışma platformu adına ortak basın açıklamasını yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, “Bu direniş herkese ders olacak. Mescid-i Aksa yıkılırken destek veren bütün liderlerin sonu böyle olacak. Kahire’de sokaklar doldu, meydanlar doldu. Halk harekete geçecek.

Mübarek’e destek veren İsrail, ABD ve İslam ülkeleri liderleri Mısır halkını yalnız zannetmeyin. Sadece Kahire’de değil bütün dünyada bugün meydanlar doldu. Hep birlikte nöbetteyiz, hep birlikte Mısır halkının yanındayız. Söz bitti artık. 9 Mavi Marmara şehidinin ateşiyle artık özgürlük ateşi yakıldı” şeklinde konuştu.

Müslüman Kardeşlerin liderlerinden Dr. Eşref Abdülgaffar ise “Birçok ülkede insanlar sokaklara dökülerek İsrail’e ve Amerika’ya hayır dediler. Bugün ümmetin doğum günüdür. Bugün Mısır’da milyonlar tarih yazıyor. Bu gidişatın, bu yükselişin önünde duramayacaklar” dedi.

Konuşmalardan sonra Dr. Eşref Abdülgaffar tarafından direnen Mısır halkı için dua yapıldı. Duanın ardından kalabalık olaysız dağıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024