İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İstanbul-Kabil Kardeşlik Yetimhanesi açıldı
İHH, Afganistan'da yerel yardım kuruluşu Hedef Vakfı işbirliğiyle 30 çocuğa hizmet verecek yetimhane açtı.
Afganistan, OrtaAsya 03.04.2013

Başkent Kabil'in Kasaba bölgesinde inşa edilen İstanbul-Kabil Kardeşlik Yetimhanesi, üst düzey yetkililerin katılımıyla törenle açıldı. Törende yapılan konuşmalarda Türk halkına ve Türkiye'ye teşekkür edildi, yetim çocuklardan oluşan koro küçük bir konser verdi. Zamanla kapasitesinin 80 çocuğa çıkarılacağı İstanbul-Kabil Kardeşlik Yetimhanesi'nde 8 ila 12 yaşlarındaki erkek çocuklar barınacak.

Dünya genelinde 41 ülkede 29.090 yetim çocuğa hamilik eden İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Kabil'de açtığı İstanbul-Kabil Kardeşlik Yetimhanesi'nde, çocuklar 4 kişilik odalarda kalacak, okuldan sonra yetimhanenin etüt salonunda yardımcı öğretmenler eşliğinde derslerine çalışacak. Yetimhanede etüt salonlarının yanı sıra bilgisayar odaları ve kitap okuma salonları da bulunuyor.

Yapımı bir yılda tamamlanan yetimhanenin Afgan müdürü Cumhur Yoldaş, Afganistan'da binlerce çocuğun yetim kaldığını ve bu hizmetin denizde sadece bir damla olduğunu söyledi. Türk halkını, Afgan yetimlere sahip çıkmaya davet eden Yoldaş, müessesenin giderlerinin İHH tarafından karşılanacağını kaydetti.

Törende konuyla ilgili açıklama yapan İHH yetkilileri de bu yetimhanenin Türk halkının Afgan halkına armağanı olduğunu ifade ederek, İHH’nın verilen destek ölçüsünde buradaki çocukların yüzünün gülmeye devam edeceğini dile getirdi.

Şehit Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş unutulmadı

Bir yetimhane projesi için Afganistan'a giden ancak 17 Mayıs 2010'da Kunduz'dan başkent Kabil'e geldikleri sırada uçaklarının Salang Geçidi yakınlarında düşmesi sonucu hayatını kaybeden iki İHH üyesi Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş da unutulmadı. Açılış töreni sırasında hayatını kaybedenler için dua edildi.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024