İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi ile 42 ülkedeki 8 bin 488 yetime destek
Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yürütmüş olduğu İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi, 73 ildeki 3 bin 526 okulda uygulanıyor. Öğrenciler, gönüllü katkılarıyla 42 ülkedeki 8 bin 488 yetim çocuğa her ay düzenli olarak destek oluyor.
22.01.2025

İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2012-2013 eğitim öğretim döneminden bu yana uygulanıyor. Türkiye’de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki öğrencilerin gönüllü katılımlarıyla uygulanan proje, öğrencilerin yardım etme bilinçlerinin gelişmesine katkı sunarken, dünyanın farklı coğrafyalarındaki yetimlere de destek ulaşmasını sağlıyor.

Projeye şu anda Türkiye’nin 73 ilindeki 3 bin 526 okul katılım sağlıyor. Öğrencilerin destekleriyle, 42 ülkedeki 8 bin 488 yetim çocuğa her düzenli olarak yardım ulaştırılıyor.  

siniflar-iyilikte-yarisiyor-7.jpg

Projeye nasıl dâhil olunuyor? 

Projeye destek olmak isteyen öğrenciler, öğretmenleri aracılığıyla yetim sponsoru olmak için başvuruda bulunabiliyor. Yetim Sponsorluk Formu elden teslim edilebildiği gibi, https://www.ihh.org.tr/bagis/yetim sayfası üzerinden de doldurulabiliyor. Yetim Özet Bilgi Formu sınıflara ulaştıktan sonra yetim bilgilerine www.ihh.org.tr/yetimlerim üzerinden ulaşılabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İNSAMER, Tiran’da Bektaşiliğin geleceğini konuşmak üzere forum düzenledi
İNSAMER, Tiran’da Bektaşiliğin geleceğini konuşmak üzere forum düzenledi
İnsani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (İNSAMER) düzenlediği foruma Türkiye, Arnavutluk, Kosova ve Kuzey Makedonya’dan 18 temsilci katıldı. Forum, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da gerçekleştirildi.
26.10.2026
Suriye Acil Durum ve Afet Yönetimi Bakanlığı ile protokol imzalandı
Suriye Acil Durum ve Afet Yönetimi Bakanlığı ile protokol imzalandı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Suriye Acil Durum ve Afet Yönetimi Bakanlığı arasında arama kurtarma, ilk yardım ve eğitim alanlarında ortak iş birliği protokolü imzalandı.
13.10.2026
Yemen’de çatışmalar şiddetlendi: İnsani kriz büyüyor
Yemen’de çatışmalar şiddetlendi: İnsani kriz büyüyor
Yemen’de Husiler ve hükümet güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalar sebebiyle on binlerce sivil büyük bir insani krizle karşı karşıya. Ülkede, 22 milyonu aşkın insan insani yardıma ihtiyaç duyuyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, son çatışmaların ardından yeni bir yardım çalışması için harekete geçti.
09.10.2026