İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi ile 42 ülkedeki 8 bin 488 yetime destek
Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yürütmüş olduğu İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi, 73 ildeki 3 bin 526 okulda uygulanıyor. Öğrenciler, gönüllü katkılarıyla 42 ülkedeki 8 bin 488 yetim çocuğa her ay düzenli olarak destek oluyor.
22.01.2025

İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2012-2013 eğitim öğretim döneminden bu yana uygulanıyor. Türkiye’de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki öğrencilerin gönüllü katılımlarıyla uygulanan proje, öğrencilerin yardım etme bilinçlerinin gelişmesine katkı sunarken, dünyanın farklı coğrafyalarındaki yetimlere de destek ulaşmasını sağlıyor.

Projeye şu anda Türkiye’nin 73 ilindeki 3 bin 526 okul katılım sağlıyor. Öğrencilerin destekleriyle, 42 ülkedeki 8 bin 488 yetim çocuğa her düzenli olarak yardım ulaştırılıyor.  

siniflar-iyilikte-yarisiyor-7.jpg

Projeye nasıl dâhil olunuyor? 

Projeye destek olmak isteyen öğrenciler, öğretmenleri aracılığıyla yetim sponsoru olmak için başvuruda bulunabiliyor. Yetim Sponsorluk Formu elden teslim edilebildiği gibi, https://www.ihh.org.tr/bagis/yetim sayfası üzerinden de doldurulabiliyor. Yetim Özet Bilgi Formu sınıflara ulaştıktan sonra yetim bilgilerine www.ihh.org.tr/yetimlerim üzerinden ulaşılabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
“Özgürlük ve Sumud Filosu” 100’ü aşkın gemi ve tekneyle Akdeniz’e açılmaya hazırlanıyor
“Özgürlük ve Sumud Filosu” 100’ü aşkın gemi ve tekneyle Akdeniz’e açılmaya hazırlanıyor
Gazze’ye yönelik yıllardır devam eden abluka ve işgale karşı yürütülen sivil deniz girişimleri yeni bir aşamaya geçiyor. Daha önce ayrı çalışmalar yürüten Özgürlük Filosu ile Sumud Filosu, güçlerini birleştirerek “Özgürlük ve Sumud Filosu” adı altında ortak bir organizasyon oluşturdu. Filo, 12 Nisan’da 100’ü aşkın gemi ve tekneyle Akdeniz’e açılmayı hedefliyor.
25.02.2026
İHH, Ramazan’da 3 milyondan fazla kişiye ulaşmayı hedefliyor
İHH, Ramazan’da 3 milyondan fazla kişiye ulaşmayı hedefliyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Ramazan Kardeşliğe Çağrı” sloganıyla Ramazan ayı boyunca yurt içi ve yurt dışında kapsamlı insani yardım çalışmaları yürütecek. Vakıf, bu çalışmalar kapsamında 66 ülkede 3 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.
Ramazan, Ukrayna
09.02.2026
İHH, Kadın ve Savaş Paneli düzenledi
İHH, Kadın ve Savaş Paneli düzenledi
Savaş ve silahlı çatışmaların kadınlar üzerindeki yıkıcı etkilerinin çok boyutlu olarak ele alındığı “Savaş ve Kadın Paneli”, İHH Kadın tarafından 3 Şubat Salı günü Ankara’da gerçekleştirildi.
Ankara
07.02.2026