İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İzmir'den Suriye'ye yeni yardım TIR’ı
İzmir İHH İnsani Yardım Derneği'nce insani yardım malzemesi taşıyan bir TIR Suriye'ye gönderildi.
Suriye 27.01.2014

İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Rasim Çağlar, İzmir İHH İnsani Yardım Derneği'nde İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) tarafından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı'nın (AA) dünya gündemine taşıdığı Suriye'de Esed rejimi tarafından işlenen savaş suçunu belgeleyen fotoğrafların 20 Ocak'ta gündemde geniş yer aldığını ve vicdanları kanattığını söyledi.

Haksızlığa uğrayan tüm insanların önemli olduğunu ifade eden Çağlar, "Irkı, dini, cinsiyeti ne olursa olsun bir insanı haksız yere öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Öldürülenlerin ırkına bakarak sesimizi yükseltmek en azından ayrımcılıktır" diye konuştu.

Çağlar, Suriye rejimince işlenmiş savaş suçlarının yargılanması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni yetkilendirmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar sergiledikleri tavırla BM'de veto hakkını kullanarak Suriye rejimiyle birlikte davranan ülkelerin ortaya konulan somut deliller karşısında suçluların tespiti ve yargılanması için artık insanlığın tarafında yer almaları ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin önünü açmaları vicdani bir borçtur. İşkence fotoğraf ve belgelerinin zamanlamasına dikkat çekerek esas meseleyi gözden uzak tutmaya yönelik çabalar da en az işkence ve katliam görüntüleri kadar kötü niyetlidir."

İHH İnsani Yardım Derneği'nce 1 Şubat'ta Suriye'ye yardım TIR’ı gönderileceğini bildiren Çağlar, "Türkiye'deki mevcut paralel yapının İHH'ya yapmış olduğu operasyonlardan sonra gerek sivil toplum kuruluşlarının gerekse halkımızın bizlere olan teveccühü beklenenden çok çok daha fazla bir şekilde artmıştır. Haftaya cumartesi günü Buca'dan Suriye'ye tekrar bir tır göndereceğiz" dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024