İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İzzet Şahin serbest bırakılsın
İsrail tarafından gözaltına alınan İHH Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin’in serbest bırakılması için İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Fatih merkezinde bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında h
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 05.05.2010

İsrail tarafından gözaltına alınan İHH Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin’in serbest bırakılması için İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Fatih merkezinde bir basın toplantısı düzenlendi. 

Basın toplantısına İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Şahin’in eşi Kadriye Şahin, Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Avukat Cihat Gökdemir, Özgürder Başkanı Rıdvan Kaya, Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği Başkanı Fisun Bandır ve Dizi oyuncusu Sinan Albayrak katıldı. 

Fatih Platformu, Medeniyet Derneği, İnsan ve Medeniyet Hareketi, AKABE ve AKDAV temsilcileri de toplantıya katılarak destek oldular. 

İHH’nın Batı Şeria bürosunu açan ve temsilciliğini yürüten İzzet Şahin, 27 Nisan 2010 tarihinden beri İsrail İç Güvenlik İstihbarat Örgütü SABAK’ın nezarethanesinde tutuluyor. STK’lar yarın mahkemeye çıkacak olan Şahin’in serbest bırakılmasını istediler. Gözaltı ve olası bir tutuklama kararının hukuki olmayacağını belirttiler. 

İzzet Şahin’in eşi Kadriye Şahin, “Eşim bir haftadır gözaltında. Eşimin hayatından endişe ediyorum. Üç çocuğumuz var. Onlar da babalarının durumundan endişe ediyorlar. Eşimin serbest bırakılmasını istiyorum” dedi. Ve üzüntüsünden daha fazla konuşamayacağını ifade etti.  

Eğer misilleme ise, geri adım atmayacağız

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise İsrail’in Mayıs ayının sonunda Gazze’ye yapılacak gemi hareketini engellemek için Şahin’in gözaltına almış olabileceğini belirtti. Yıldırım, “İsrail, bu şekilde bizi yıldırmak istiyorsa yanılıyor. Biz Mayıs ayının sonunda gemilerle Filistin halkına insani yardım malzemelerini götüreceğiz. Çünkü biz hukuki olmayan bir iş yapmıyoruz” dedi. 

Yıldırım, “İsrail, 8 gündür arkadaşımızı gözaltında tutuyor. Sorgulaması devam ediyor. 

İsrail’in bundan önceki uygulamaları bizi endişelendiriyor. Gözaltına alınanlardan hayatını kaybedenler oldu, işkence görenler oldu. İlk iki gün arkadaşımızın nerede tutulduğunu söylemediler. 

Şahin’in üzerinden İHH ve Filistin’deki bir yardım kuruluşunun makbuzları çıkmış. Evinde ise Şeyh Raid Salah’ın görüntüleri çıkmış. İsrail, bunları suç delili olarak görüyor. Rahid Salah’ın başkanlığını yaptığı kurum legal ve İsrail tarafından onaylanmış bir kurumdur. Şahin’in İsrail’in güvenliğini zafiyete uğrattığını iddia ediliyor. Orada yardım çalışmalarında bulunan ve İbrani Üniversitesinde eğitim gören Şahin, nasıl olur da İsrail’in güvenliğini tehdit eder? Böyle gerekçe olur mu? İsrail hukuk devleti olduğunu iddia ediyor. Ama bu gözaltı kesinlikle hukuksuz bir olay” diye konuştu.

[video-49]

[video-50]

[video-48]

Türkiye devleti harekete geçmeli

Şahin için İsrail’e üç avukat göndermek istediklerini, ancak İsrail’den herhangi bir cevap gelmediğini ifade eden Yıldırım, “Bu Türkiye devletine yapılmış bir hakarettir. Bu Türkiye büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yapılan alçak koltuk krizi gibi bir olaydır. Türkiye devleti artık en üst düzeyde bir ültimaton vererek bu durumu çözmek zorundadır” şeklinde konuştu. 

Avukatlar için vize başvurusu yapıldı

Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Cihat Gökdemir ise Şahin’in Türk avukatlar tarafından savunulması için İsrail konsolosluğuna vize başvurusunda bulunduklarını belirtti. Gökdemir, “Eğer İsrail hukuk devleti olduğunu iddia ediyorsa bize vize verir ve Şahin’in Türk avukatlar tarafından savunulmasına izin verir” şeklinde konuştu. 

İsrail tarafından gözaltına alınan Şahin’in arkadaşı olan Sanatçı Sinan Albayrak da, “İsrail diplomatik ve politik bir oyunla İzzet Şahin’i gözaltına aldı. Şahin’in mahkemeye çıkarılacağı gün Türkiye’den çok güçlü bir heyetin İsrail’e gitmesi lazım. Türkiye, bir kez daha İsrail’e One Minute demeli” diye konuştu. 

Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği Başkanı Fisun Bandır ise “Filistin sorunu bir insanlık sorunudur. Davos çıkışı sözde olmamalı. İsrail ile bütün ilişkiler kesilmeli” dedi. 

İsrail'in bir suç devleti olduğunu söyleyen Özgürder Genel Başkanı Rıdvan Kaya İzzet Şahin'in başına gelenleri yadırgamadıklarını söyledi. Kaya İsrail'in bu denli pervasızlaşmasının temel nedeni olarak diğer devletlerin İsrail'e verdiği destek gösterdi.

TGTV Genel Sekreteri Ayhan Ogan ise, İsrail’in Şahin’i serbest bırakmaması durumunda bütün sivil toplum kuruluşlarıyla protesto eylemlerine başlayacaklarını söyledi.


İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024