İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kadir gecesinde anlamlı buluşma
İHH İnsani Yardım Vakfı, Kadir gecesinde anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Gazze’den getirilen 20 yetim için iftar yemeği verildi. Beyzade restorantta verilen iftar yemeğine yetimlerin sponsor
Filistin, Türkiye 06.09.2010

Filistinli yetimlerin hikâyeleri yürekleri burktu. Çoğu İsrail saldırılarında babasını kaybetmiş.

9 yaşındaki Hedil Abu Libde’nin babası, İsrail’in 2004 yılında düzenlediği saldırıda şehit olmuş. 3 yaşında yetim kalan Hedil, babasızlığın çok zor olduğunu dile getirdi. Hedil, “Ne istersin” sorusuna “Böyle bir imkânım olsaydı babamı isterdim” cevabını verdi.

Türkiye’yi çok sevdiğini belirten Hedil, Filistin’de olmayan park ve bahçelerin, oyun alanlarının Türkiye’de olduğunu söyledi.

Maha Musa ise 32 yaşındaki annesiyle Gazze’de yaşıyor. Musa, Kadir gecesinde kendisine bir yıldır sponsor olan İstanbul’daki ailesiyle buluşma sevincini yaşadı. Ali Türk ve ailesi, ilk defa gördükleri yetimlerini bağrına bastı. Başını okşadı.

Ali Türk, “Ramazanın en büyük sürprizi bu oldu. Kadir gecesinde büyük bir mutluluk yaşadık” dedi.

Gecede 12 yaşındaki Yahya Subu da Türkiye’deki kardeş ailesiyle buluştu.  Babasını ve 4 amcasını aynı saldırıda kaybeden Subu, saldırıda evini de kaybetmiş. Yahya’ya ve 8 kardeşine dayıları bakıyor.

Yahya’nın bakımını üstlenen hayırsever Gülten Laçin, “Bir yetime bakmanın ne kadar büyük bir mutluluk olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Çocuklarımla buraya geldim. Onlar da kardeşlerini bağrına bastı. Yetimimizi bırakmayacağız. Sonuna kadar onun yanında olacağız. O bize bir emanet” dedi.

Laçin, yetimiyle kendisini buluşturan İHH İnsani Yardım Vakfı yetkililerine teşekkür etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı, sponsor aile sistemiyle farklı ülkelerde 16 bin yetime bakıyor. Bu yetimlerin 9 bin 500’ünü Filistinli yetimler oluşturuyor. Bir aile ayda 70 TL’ye bir yetime sponsor olabiliyor. İHH, ailelerden aldıkları aidatları her ay düzenli olarak yetimlere ulaştırıyor. Yetimler, bu yardımla ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Gecede bir konuşma yapan İHH Başkan Yardımcısı Yusuf Bilgin, “Yapmamız gereken tek şey ekmeğimizi bölmek ve yetimlerimizle paylaşmak. 16 bin yetimimiz var. Ancak Irak’ta 5 milyon, Filistin’de 30 bin yetim olduğunu düşündüğümüzde bu sayının düşük olduğunu görüyoruz. Ben sadece iki ülkedeki rakamları verdim. Dünyanın birçok bölge ve ülkesinde milyonlarca yetim var. Hayırsever ailelerimizin desteklerini bekliyoruz. Gelin hep birlikte yetimlerimizin yaralarını saralım” dedi.

İHH Yetim Birimi Sorumlusu Mine Karakaş ise yetimleri Yunus gösteri merkezi, Panorama müzesi ile İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerine götürdüklerini, çocukların İstanbul’da oldukça eğlenceli saatler geçirdiklerini belirtti.

Programın sonunda yetim çocuklara çeşitli hediyeler sunuldu. Uçakla Mısır’a uğurlanan yetimler, Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye girecekler.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024