İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kahramanmaraş İnsani Yardım Derneğinden yetimlere bayramlık ve iftar yemeği
Kahramanmaraş İnsani Yardım Derneği tarafından başlatılan SMS kampanyası kapsamında gönderilen bağışlarla Kahramanmaraşlı 500 yetim bayramlıklarını erken giydi. Dernek yetkilileri kampanyanın Ramazan
Türkiye 02.08.2012

5 yıldan bu yana dernek gönüllüleri tarafından düzenli olarak ziyaret edilerek nakdi, ayni, sosyal, hukuki ve psikolojik destek sağlanan 500'den fazla yetim çocuk kendilerine verilen 80 TL tutarındaki hediye çekleri ile gönüllerince bayramlık alışverişi yaptılar.

Pazar günü öğleden itibaren başlayan bayramlık alışveriş programı akşama kadar devam etti. Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Kahramanmaraş Barosu Başkanı Metin Doğan, Memur-Sen İl Başkanı Adnan Alagöz, Genç Ufuk Derneği Başkanı Şevket Yeşilördek ve çok sayıda gönüllü ve hayırsever de mağazaya gelerek çocukların bayramlık sevincine ortak oldular. Neşe içinde bayramlıklarına kavuşan çocuklar, dernek önünden hareket eden servislerle Arsan Center Laledan Düğün Salonu Bahçesindeki 6. Geleneksel Yetimlerimizle İftar programına katıldılar.

İlginin ve katılımın çok yoğun olduğu iftar programına, Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, İl Müftüsü Muhammet Gevher, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Gökhan Gökşen, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Ak Parti İl Başkanı Fatih Erkoç, Baro Yönetim Kurulu üyesi Av. Nuh Karasu, Memur-Sen il Başkanı Adnan Alagöz, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Fırat Görgel ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Salih Paksoy ile çok sayıda hayırsever, gönüllü, sponsor ve işadamlarından oluşan yaklaşık 1500 kişi katıldı.

Kuran tilavetiyle başlayan programda Dernek başkanı Süleyman Erayman kısa bir selamlama konuşması yaptı. “Bu yıl 6.sını düzenlediğimiz iftar programımıza gösterilen yoğun ilgiden dolayı çok mutluyuz” diyen Erayman, aynı zamanda 500 yetim çocuğa bayramlıklarını hediye etmenin de sevincini yaşadıklarını vurguladı. “Bu yıl da bize yetimlerimize bayramlık alma imkanını verdiği için Allah'a şükrediyoruz. Ama bu hayırların devam edebilmesi için Kahramanmaraş halkının bize daha çok destek vermesini istiyoruz, bir yetimimizin bayramlık alışveriş çeki 80 TL. Hayırseverlerimiz dilerlerse zekat ve fitreleriyle birden fazla, dilerlerse 80 TL bağışta bulunarak yetimlerimizin bayramlık sevincine ortak olabilirler. Ayrıca MARAS YETİM yazarak 3072'ye göndermeleri halinde 5 TL bağışta bulunabilirler şeklinde konuştu.

Daha sonra dernek tarafından desteklenen ve geçen yıl SBS'de 500 tam puan alarak Kahramanmaraş birincisi ve bu yıl ise başarılarına bir yenisini ekleyerek SBS'de Türkiye 6.sı olan Ahmet Yetim isimli öğrenciye başarı ödülünü vermek üzere kürsüye Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil çıktı. Kısa bir konuşma yapan Pakdil, programa katılmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek bu tür hayırlı çalışmaların çoğalarak devam etmesi gerektiğini vurguladı. “Bu çocuklar inşallah gelecekte Türkiye'nin yöneticileri, devlet adamları ve önemli makamlara işgal eden insanlar olacak, bu sebeple onların elinden daha çok tutmalıyız diyen Pakdil, böylesine güzel ve hayırlı çalışmalar yaptığı için Kahramanmaraş İnsani Yardım Derneği başkanına, yöneticilerine, gönüllülerine teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

Grup Visal tarafından seslendirilen ezgi ve ilahiler eşliğinde yenilen iftar yemeğinin ardından Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından yemek duası yapıldı. Kahramanmaraş İnsani Yardım Derneği'nin "Her caminin bir yetimi olsun" projesine destek vereceklerini, bu tür hayırlı çalışmaların yanında olduklarını belirterek, Dernek Başkanı Süleyman Erayman'a teşekkür etti.

İftara katılanlar, programdan çok memnun kaldıklarını, böylesine güzel bir ortamda yetimlerle birlikte iftar yaptıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

İHH Gezici Aşevi'nin Ramazan boyunca iftar vereceği illerimiz ve tarihler için tıklayınız 

IFTAR yazıp 3072'ye göndererek 5 TL yardımda bulunabilirsiniz.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024