İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kampüsten Dünyaya
Boğaziçi Üniversitesinde okuyan 6 öğrencinin bir araya gelerek çıkardıkları Kampüsten Dünyaya dergisi ilk sayısında Filistin sorununu ele aldı. Derginin satışından elde edilen gelir ile İHH’nın Sponso
15.06.2011

Boğaziçi Üniversitesinde okuyan 6 öğrencinin bir araya gelerek çıkarttıkları Kampüsten Dünyaya dergisi büyük bir ilgi gördü. Dönemlik olarak çıkarılması planlanan dergi, her sayısında zulüm altındaki farklı bir coğrafyayı ele almayı hedefliyor.

Geçtiğimiz günlerde ilk sayısı çıkan derginin konusu Filistin üzerine oldu. Dergide Filistin konusunda yazılar, söyleşiler, röportajlar, fotoğraflar ve çeşitli konularda bilgiler ve karikatürler yer alıyor. “Filistin bu iki kapak arasına sığdırılamaz”, sloganıyla yola çıkan 6 Boğaziçi Üniversiteli öğrenci, yoğun tempo ve uzun süren çalışmalar sonunda ortaya  çıkardıkları bu dergiye önemli isimler yazı ve röportajlarıyla katkı sağladı.  İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Mescidi Aksa Muhafızı Raid Salah, Rachell Corrie’nin annesi Cindy Corrie ve babası Craig Corrie ile yapılan röportajlara yer verilen dergiye İHH Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Emin Dağ, Av. Gülden Sönmez, Süleyman Kurt ve Demet Tezcan gibi isimlerde yazılarıyla destek verdi.  Tamamen öğrenci hareketli olan bu çalışma boyunca hangi ülke ele alınıyorsa o sayıdan elde edilen gelir o ülkede gerçekleştirilecek bir projeye aktarılacak.

Öğrenciler, İlk sayıdan elde edilen gelir ile İHH Sponsor Aile Projesi kapsamında 9 Gazzeli yetimin bakımını üstlendi. Derginin satışına başlanmasıyla 3 yetimin bakımı üstlenilirken satışların artması ile bakımı üstlenilen yetim sayısı 9’a yükseldi. Dergiyle elde edilen bağışlarla bu sayıyı arttırmak istediklerini ve dergiyi alanların her şekilde hayra vesile olacaklarını belirttiler.

Derginin bu ilk sayısını İstanbul’da İHH İnsani Yardım Vakfı, İnkılâp Kitabevi, MİRASIMIZDER, FİDDER, Eski Kafa Cafe, Mazlumder (Fatih), Durak Copy (Rumeli Hisarüstü-Boğaziçi Üniversitesi), İlke Yayıncılık (Üsküdar), Boğaziçi Reklam ve Kitabevi (Maltepe)’den; Ankara’da İHH, Anlam Basın Yayınları, Mazlumder, Mekan Kitap’tan; Romanya’da Carol Davila Üniversitesinden temin edebilirsiniz.

Ayrıca kampustendunyaya@gmail.com’a mail atarak sipariş verebilir, kargoyla teslim alabilirsiniz.

Dergiyle ilgili tüm bilgi ve gelişmeleri http://www.facebook.com/kampustendunyaya adresi üzerinden takip edebilirsiniz.

Online Bağış için tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024