İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kardeş kuruluştan ziyaret
Endonezya’daki kardeş kuruluşumuz PKPU’nun Yönetim Kurulu Başkanı ile Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı, İHH Genel Merkezi’ne gelerek Genel Başkan Bülent Yıldırım ve diğer yetkililerle görüşerek uluslar
Endonezya, GüneyAsya 14.04.2007

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, Endonezya’daki kardeş kuruluşu PKPU yöneticileri Türkiye’ye geldiler. Tsunami başta olmak üzere afet, felaket ve krizlerin yol açtığı tahribatı ortadan kaldıracak projeleri ortak yürüten İHH ve PKPU yöneticileri bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundular. Vakıf merkezimize gelen PKPU Yönetim Kurulu Başkanı Suryama Majana Sastra ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Tomy Hendrajati, İHH yöneticileriyle görüştüler.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’a İHH’nın yaptığı çalışmalar ve verdiği desteklerden ötürü teşekkür eden PKPU yöneticileri çeşitli temaslarda da bulundular. İstanbul ve Ankara’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de görüşen dost ve kardeş kuruluş yöneticileri özellikle depremden sonra Endonezya’ya yapılan yardımlardan ötürü özelde İHH genelde ise tüm yardımsever sivil toplum kuruluşların ve Türkiye halkına teşekkür ettiler.

İHH, Endonezya’da PKPU Partnerliği birçok proje gerçekleştirdi. Kurban projesi, yiyecek giyecek dağıtımı, su kuyusu, yetim kompleksi, ailelere yardım yapma, geçici köy, mobil kütüphane, tekne ve taksi yardımı yürütülen projelerden sadece bir kaçı olarak sıralanabilir.

PKPU KİMDİR?

PKPU (Post Keadilan Peduli Ummat), IHH’nın Endonezya’da ki insani yardım projelerindeki partneridir. 1997 yılında meydana gelen çok boyutlu krizlerin toplumda yol açtığı yaraları sarmak amacıyla 1999 yılında kurulan PKPU, 2000 yılında Endonezya hükümeti tarafından resmi olarak tanınmıştır. Kuruluşunun üzerinden sadece iki yıl gibi kısa bir süre geçmesinin ardından, yaptığı çalışmalar ve verdiği hizmetler neticesinde toplumda büyük bir güven duygusu tesis eden PKPU, bu güven ortamının neticesi olarak 2001 yılında Endonezya Din İşleri Bakanlığı tarafından ulusal zekât toplayıcısı olarak atanmıştır.

Endonezya çapında 13 şube ile hizmet vermekte olan PKPU, Endonezya’nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Merkez ofisinde 40 kişilik bir ekiple çalışan PKPU, Endonezya genelinde gönüllülerin de aralarında bulunduğu 300 kişilik daimi bir ekiple çalışmalarını sürdürmektedir.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024