İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kazanlar Pakistan için pişiyor
İHH ekipleri, selin vurduğu Pakistan’da yaraları sarmaya devam ediyor. Başkent İslamabad’da kazanlarda pişirilen yemekler, hızlı bir şekilde selzedelere ulaştırılıyor. Günlük 5 bin kişiye sıcak yemek
Pakistan 19.08.2010

Pakistan Ramazan ayına yaralı girdi. Yaşanan sel afeti nedeniyle 2 bin insanın öldüğü 6 milyon insanın evsiz kaldığı Pakistan’da umutlar dışarıdan gelecek yardımlara bağlandı.

Yardım kuruluşları, yaraların sarılması için çalışmalarına devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, selin meydana geldiği bölgelerde yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Başkent İslamabad’da kazanlarda pişirilen yemekler, ekiplerimiz tarafından hızlı bir şekilde sel bölgeleri Muzafferabat, Revalpindi ve Haripur’daki selzedelere ulaştırılıyor.

Günlük 5 bin kişiye sıcak yemek dağıtılıyor. İHH ekipleri, bir yandan da kumanya ve giysi yardımları yapıyor. Yaklaşık 30 milyon insanın etkilendiği ve alt yapısının önemli bir kısmını kaybeden Pakistan için Türkiye’den daha ciddi oranlarda yardım malzemelerinin gönderilmesi gerekiyor.

İHH Pakistan’a acil yardım malzemeleri götürecek bir kargo uçağının hazırlıklarını sürdürüyor. Kargo uçağı için bebek maması, ilaç, gıda ve tekstil malzemesi toplanıyor.

Vakfımızın Acil Yardımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yaşar Kutluay, malzemenin tamamlanması için hayırsever iş adamlarından destek beklediklerini söyledi. Kutluay, bir doktor heyetinin de kendileriyle Pakistan’a geleceğini belirtti.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt merkezli KSR kurumu (Kuwait Society for Relief) ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan yardım gemisi, 1.742 ton insani yardım malzemesiyle Mersin Limanı’ndan hareket etti. Yardım malzemeleri, önce Ürdün’e daha sonra ise karayoluyla Gazze’ye ulaştırılacak.
06.08.2024
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, İHH İstanbul Yetim Birimi ve İstanbul Genç İHH tarafından Psikoloji, PDR ve Sosyal Hizmet bölümü öğrencilerine yönelik Psikososyal Akademi Programı düzenlendi.
11.07.2024
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan iç savaş, bir yılı aşkın süredir devam ediyor. 11 milyondan fazla kişinin ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldığı ülkede, 14 milyonu çocuk olmak üzere 25 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.
06.07.2024