İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kazım Karabekir Anadolu İHL’nin bir yetim kardeşi daha var
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın başlattığı “Her sınıfın bir yetim kardeşi var” projesine öğrenciler büyük destek veriyor.
Filistin, Lübnan, Sudan, Tanzanya, Yemen 04.06.2013

 “Her sınıfın bir yetim kardeşi var” projesi ile; savaş, doğal afet ve yoksulluk gibi sebeplerle babasını veya anne/babasını kaybetmiş olan yetim çocukların bakımları, Türkiyeli öğrenci kardeşleri tarafından karşılanıyor. Her bir sınıftaki öğrencilerin harçlıklarından biriktirdiği paraların yetim çocuklara gönderilmesi ile işleyen bu yardım kampanyasında bir çok yetimin ihtiyaçları karşılanıyor.

Bu proje kapsamında, daha önce 6 yetimin bakımını üstlenen Kazım Karabekir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, bir yetim kardeşlerinin daha bakımlarını üstlendi. Kazım Karabekir Anadolu İHL 11-F sınıfı öğrencileri, Filistinli yetim kardeşleri Muhammed’in 1 yıllık bakımını üstlenme kararı aldı.

Okulun bakımlarını üstlenmeye devam ettiği diğer yetimler ise şunlar:

10-B sınıfı öğrencileri Sudanlı Madvi, 10-H sınıfı öğrencileri Filistinli Mustafa, 11-D sınıfı öğrencileri Yemenli Ammar, 11-I sınıfı öğrencileri Lübnanlı Karim ve Yemenli Hamise, 10-E sınıfı öğrencileri Tanzanyalı Arafahaji.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022