İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Kenya’da yeni bir cami ve okul açılışı yaptık
Kenya’nın Nakuru şehrinde bir cami ve okul inşaatı gerçekleştirdik.
Afrika, Kenya 03.04.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı, Kenya’nın Nakuru şehrinde bir cami ve okul inşaatı gerçekleştirdi. Askerî birlik içerisine inşa  edilen cami ve okul ile birlikte bölge Müslümanlarının hem eğitim alma hem de ibadetlerini topluca yerine getirme noktasında büyük bir ihtiyacı giderilmiş oldu.

Kenya'nın Rift Valley bölgesinin başkenti Nakuru, 300.000 nüfusuyla ülkenin dördüncü büyük şehri. Kentte farklı dinlere mensup insanlar içi içe yaşam mücadelesi veriyor.

Ülke genelinde yüzde 10’luk bir orana sahip Müslümanlar, diğer halklara göre daha sıkıntılı bir yaşam sürerkenihtiyaçları göz ardı ediliyor. Nakuru’da yaşayan Müslüman halkın ne çocuklarına İslami bilgileri öğretebilecekleri bir okulları ne de toplu ibadet edebilecekleri bir mescitleri bulunuyor.

Bölge halkının bu iki temel ihtiyacını karşılamak için İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgedeki partner kuruluşu KenyaMuslims Charitable Society aracılığı ile büyük bir proje hayata geçirdi.

İki kurumun ortaklaşa çalışması sonucunda bölgede inşa edilen Halil İbrahim Okulu ve Camii buradaki askerî birlik içerisindeki Müslüman askerlerin ve ailelerin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. 56 m2 alan üzerine 4 sınıftan oluşan okul ile 225 m2 alan üzerine inşa edilen cami bölge Müslümanlarının hem eğitim alma hem de ibadetlerini topluca yerine getirme noktasında büyük bir ihtiyacı karşılayacak.


 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
Uzun yıllardır Gazze’de insani yardım çalışmalarında bulunan ve 7 Ekim 2023’ten itibaren çalışmalarını daha da yoğunlaştıran İHH, 2025 yılında da faaliyetleriyle on binlerce Gazzeli’ye destek oldu. Vakıf, yıl içerisinde Gazze’de 28 milyon 724 bin porsiyon sıcak yemek, 143 milyon 592 bin ekmek ve kurban etlerinden hazırlanan 861 bin konservenin dağıtımı başta olmak üzere birçok yardım çalışmasında bulundu. Ayrıca, İHH tarafından şu an Gazze’de günlük olarak 13 mutfakta 180 bin porsiyon sıcak yemek dağıtılıyor.
14.01.2026
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Ukrayna’daki savaş mağduru ihtiyaç sahiplerine gönderdiği 4 tırlık yardım malzemesinin dağıtımlarına başladı. Dağıtımlar; Kiev, Çayki, Tarasiyevka, Belaya Serkiv ve Lviv bölgelerinde yapılacak.
Ukrayna
08.01.2026
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan etkilenen Ukrayna’daki ihtiyaç sahiplerine 4 tırlık yardım malzemesi gönderiyor. Yardım tırları, İHH’nın Tuzla’da bulunan Emre Yerli Afet Yönetimi ve Lojistik Merkezi’nden yola çıktı.
Ukrayna
26.12.2025