İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kenya’da yeni bir cami ve okul açılışı yaptık
Kenya’nın Nakuru şehrinde bir cami ve okul inşaatı gerçekleştirdik.
Afrika, Kenya 03.04.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı, Kenya’nın Nakuru şehrinde bir cami ve okul inşaatı gerçekleştirdi. Askerî birlik içerisine inşa  edilen cami ve okul ile birlikte bölge Müslümanlarının hem eğitim alma hem de ibadetlerini topluca yerine getirme noktasında büyük bir ihtiyacı giderilmiş oldu.

Kenya'nın Rift Valley bölgesinin başkenti Nakuru, 300.000 nüfusuyla ülkenin dördüncü büyük şehri. Kentte farklı dinlere mensup insanlar içi içe yaşam mücadelesi veriyor.

Ülke genelinde yüzde 10’luk bir orana sahip Müslümanlar, diğer halklara göre daha sıkıntılı bir yaşam sürerkenihtiyaçları göz ardı ediliyor. Nakuru’da yaşayan Müslüman halkın ne çocuklarına İslami bilgileri öğretebilecekleri bir okulları ne de toplu ibadet edebilecekleri bir mescitleri bulunuyor.

Bölge halkının bu iki temel ihtiyacını karşılamak için İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgedeki partner kuruluşu KenyaMuslims Charitable Society aracılığı ile büyük bir proje hayata geçirdi.

İki kurumun ortaklaşa çalışması sonucunda bölgede inşa edilen Halil İbrahim Okulu ve Camii buradaki askerî birlik içerisindeki Müslüman askerlerin ve ailelerin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. 56 m2 alan üzerine 4 sınıftan oluşan okul ile 225 m2 alan üzerine inşa edilen cami bölge Müslümanlarının hem eğitim alma hem de ibadetlerini topluca yerine getirme noktasında büyük bir ihtiyacı karşılayacak.


 

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024