İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kerkük yetimler ve dul hanımlar için eğitim merkezi
23.07.2011

IRAK HAKKINDA GENEL BİLGİ

1968’den sonra ülkeyi yöneten Saddam Hüseyin’in 2003’te ABD ve koalisyon güçleri tarafından devrilmesi ve ülkenin işgali ile beraber Irak büyük bir insani felakete sürüklenmiştir. Milyonlarca insan göç etmek zorunda kalmış; ülkenin eğitim, sağlık, ticaret, sanayi vb. tüm altyapısı çökmüş; milyonlarca çocuk yetim kalmıştır. Yardıma muhtaç milyonlarca insanın bulunduğu ülkede insani yardım kuruluşlarının yardımları, bölge için hayati önem taşımaktadır. Misyoner kuruluşların yoğun olarak faaliyet gösterdiği ülkede İslami kuruluşların sayısı ise oldukça yetersizdir.

PROJE HAKKINDA GENEL BİLGİ:

Proje kapsamında, Sünni’sinden Şii’sine, Kürd’ünden Arap ve Türkmen’ine, Müslüman’ından Hristiyan’ına kadar tüm unsurları içinde barındıran Irak’ın bir nevi minyatürü olan Kerkük’te içerisinde yetimlerin ve dul hanımların mesleki eğitim alabilecekleri derslikler, yetimlerin ve ailelerinin sağlık sorunlarıyla ilgilenilebilecek bir merkez, seminer salonu, oyun salonu ve Kur’an kursunun da olacağı 2 katlı bir yetim eğitim ve gözetim merkezi yapılması planlanmaktadır. İleriye dönük olarak projenin yetimlerin kalabileceği bir yetimhaneye dönüştürülebilmesi de öngörülmektedir. Bu proje için Kerkük’ün merkezi bir bölgesinde “Irak Sünni Divanı” tarafından 400 m²lik arazi tahsisi yapılacaktır.

PROJENİN GEREKÇESİ:

Kerkük şehri Irak’ın büyük şehirlerinden birisi olup önemli bir nüfus yoğunluğuna sahiptir, ticari ve iktisadi önemi herkesçe bilinmektedir. İçinde bulunduğu şartlar nedeni ile farklı düşüncelere ve gayelere sahip çeşitli kurumlar özelikle dul kadınlar ve yetimlere yönelik çalışma yapmaktadırlar. Maalesef bu konuda Kerkük’te bölgenin hassasiyetlerini, geleneklerini ve kültürel yapısını gözeterek yetim ve dullara yönelik meslek çalışması yapan kurum bulunmamaktadır. 

PROJENİN UYGULAMA SÜRECİ

Projenin 8 ayda bitirilmesi öngörülmektedir.

PROJE MALİYETİ

Proje bina maliyeti 135.000 USD’dir. Meslek eğitim kurslarının hazırlanması, diğer bölümlerin tefrişatı ve 1 yıllık idari ve işletme masrafları için öngörülen meblağ 75.000 USD’dir. Projenin toplam maliyeti 205.000 USD’dir.

Proje, İHH İnsani Yardım Vakfı serbest fonundan başlatılmış olmakla birlikte, proje tamamlanma süresince  bağışçılarımızın desteklerini beklemekteyiz…

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024