İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kırgızistan’da 2 yeni cami hizmete açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Kırgızistan’da 15 Temmuz Şehitleri adına vakfedilen 2 yeni camiyi hizmete açtı.
Kırgızistan, OrtaAsya 20.02.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının yanı sıra imza attığı kalıcı eserlerle mazlum ve mağdurlara umut olmaya devam ediyor. İHH, çeşitli coğrafyalarda ibadet olanaklarından mahrum kalan Müslümanlar için cami ve medrese inşasını sürdürüyor. Bu kapsamda Kırgızistan’da 15 Temmuz Şehitleri adına vakfedilen iki yeni camiyi Müslümanların hizmetine sunuldu.

kirgizistanda-2-cami-hizmete-acildi1.jpg

İHH’nın Kırgızistan’daki ilk camileri

Kırgızistan’da üstlenilen ilk camiler olma özelliğini taşıyan camilerin biri başkent Bişkek’te diğeri ise ülkenin en önemli turistik bölgelerinden biri olan Issık-Göl şehrinde inşa edildi. Camilerin yanı sıra her iki projede şadırvan ve lavabo inşası da bulunuyor.

Camilerin her birinde aynı anda 250 Müslüman ibadet edebilecek. Toplamda ise camilerden bölgede 8 bin kişi faydalanacak. Camilerle birlikte aynı zamanda şadırvan ve lavabolar da inşa edildi.

uskudar-cami.jpg

Açılışta duygulu anlar yaşandı

İHH İnsani Yardım Vakfı Orta Asya ve Kafkasya Koordinatör Yardımcısı M. Hamza Nedimoğlu, bölge insanlarının böyle bir hizmeti kendilerine sundukları için Türkiye halkına canı gönülden teşekkür ettiklerini söyledi. 15 Temmuz Şehitleri adına inşa edilen camileri hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Nedimoğlu, açılış esnasında oldukça yoğun bir ilginin olduğunu ve zaman zaman da duygulu anların yaşandığını ifade etti. Nedimoğlu, “Biz bu camileri inşa etmeden önce bölge halkı kıt imkanlarla yaptıkları derme çatma mescidlerde  ibadetlerini yerine getiriyorlardı. Bundan sonra çok daha sağlıklı bir ortamda ibadet etme fırsatını bulacaklar” dedi.

Nedimoğlu, ayrıca bu yıl içerisinde de Kırgızistan’da 3 yeni caminin temelini atmayı planladıklarını söyledi.

kirgizistanda-2-cami-hizmete-acildi2.jpg

İHH’nın Kırgızistan çalışmaları

İHH Kırgızistan’da yoğun çalışmalar yürütüyor. İHH, özellikle Kur’an-ı Kerim kurslarının verildiği kurumlardaki ihtiyaç sahiplerine; erzak, kıyafet ve kumanya yardımları yapıyor. İHH’nın Kırgızistan’daki çalışmaları arasında Ramazan ve Kurban yardımları da bulunuyor.

kirgizistanda-2-cami-hizmete-acildi3.jpg

Üsküdar İHH ve Güngören İHH tarafından desteklenerek kısa bir sürede inşası tamamlanan camilerin temelleri, 2017 yılının Nisan ayında atılmıştı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024