İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Uçurtmalar “Özgür Filistin” için havalandı
Mavi Marmara saldırılarının yıldönümü için gerçekleştirilen anma etkinlikleri düzenlenen uçurtma etkinliği ile başladı. Sarayburnu’nda düzenlenen uçurtma etkinliğinde, üzerinde Mavi Marmara şehitlerin
21.05.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı, 31 Mayıs 2010’da Gazze’ye yardım götürürken İsrail komandolarının saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde şehit olan aktivistleri anma programları çerçevesinde bir uçurtma etkinliği düzenledi. Etkinlik, İsrail ablukasi altındaki Gazze sahiliyle İstanbul Sarayburnu’da eş zamanlı olarak yapıldı.

Özel olarak hazırlanan 1500 uçurtma, çocuklara ve etkinliğe gelen herkese dağıtıldı. Duyarlı halkımız çoluk çocuk demeden Sarayburnu sahiline akın etti. Etkinliğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan da ailesiyle katıldı. Uçurtmaların üzerinde Gazze’ye yardım götürürken İsrail saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinin fotoğrafı bulunurken “Mavi Marmara yoluna devam ediyor” sloganı yazıldı. Bazı uçurtmaların üzerinde de Filistin bayrağı ile Mavi Marmara saldırısında yaşamını yitiren 9 insani yardım gönüllüsünün fotoğrafları vardı.

Etkinlik sırasında grafiti sanatçıları da özel olarak hazırlanan bir platforma grafiti çizdi. Mavi Marmara saldırısının yıl dönümü yaklaşırken anma programları da devam edecek. Anma etkinlikleri İHH öncülüğünde birçok sivil toplum örgütünün katılımıyla 30 Mayıs’ta Taksim’de gerçekleştirilecek büyük bir yürüyüş ile tamamlanacak.

FİLO'YA KATILMAK İÇİN KATILIM FORMUNU DOLDURUNUZ!

Online Bağış için tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız.

Ayrıca GAZZE yazıp 3072'ye mesaj göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024