İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Kocaeli'den Suriye'ye 7 TIR dolusu yardım
"Şehitler Kervanı" adı verilen 7 tırlık konvoy, kampanya kapsamında toplanan yardım malzemelerini Suriyelilere ulaştırmak üzere Hatay ve Kilis'e doğru yola çıktı.
Suriye, Türkiye 18.03.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Temsilciliği ve Kocaeli İnsani Yardım Derneği (KİYAD) işbirliğiyle düzenlenen kampanyada toplanan yardımlardan oluşan konvoya "Şehitler Kervanı"; TIR’lara ise "Metin Yüksel", "Ahmet Yasin", "Esma el-Biltaci", "Mavi Marmara Şehitleri", "Doğu Türkistan Şehitleri", "Hocalı Şehitleri" ve "Malcolm X" adı verildi.

İzmit ilçesinde düzenlenen törende konuşan İHH Kocaeli Temsilcisi İsmail Yeşildal, malzemelerin İHH gönüllülerinin çalışmalarıyla, vatandaşlar, Kocaeli Büyükşehir ve İzmit Belediyesinin destekleriyle toplandığını söyledi.

Daha önce gönderilen 18 TIR’la yardım TIR’larının 25'e ulaştığını kaydeden Yeşildal, konvoyda bin 150 yatak, un, kuru gıda, ilaç ve giysiden oluşan 150 ton insani yardım malzemesi bulunduğunu anlattı.

İHH'nın lojistik merkezlerinin bulunduğu Kilis ve Reyhanlı'ya gidecek yardımların, sınır bölgelerindeki Suriyelilerin kaldığı kamplara dağıtılacağına dikkati çeken Yeşildal, "Çalışmalarımız devam ediyor.Halkımızın kampanyalara desteği çok yoğun. İhlas ve samimiyeti görünce yardım etmeye devam ediyorlar. Çalışmalarımız ve yardımlarımız Suriye meselesi bitene kadar devam edecek. Onun dışında dünyanın neresinde mazlum varsa, hangi coğrafyada mazlumlar eziliyorsa, orada yardımlarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise İHH'nın dünyanın dört bir yanında mazlumlara yardım konusunda öncülük yaptığını dile getirdi.

"Biz de gücümüz yettiğince bu kervana destek sağlamaya çalışıyoruz" diyen Karaosmanoğlu, "Allah'ın yardımı ve bereket burada. Bugün o insanlar zor durumda. Türkiye'nin içinde, sınırlarda bir kısmı perişan durumda. Zor bir hayat ama bir nebze olsun, onların hayatını kolaylaştırmak anlamında yapılan bu çalışmayı takdirle takip ediyoruz ve gereken desteği veriyoruz" ifadesini kullandı.

7 tırlık konvoy, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Muzaffer Baştopçu ve İlyas Şeker, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek ile vatandaşların da katıldığı törenin ardından dualar eşliğinde yola çıktı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Ukrayna'da insani kriz giderek büyüyor: Yardım koridoru açılmalı
Ukrayna'da insani kriz giderek büyüyor: Yardım koridoru açılmalı
4 yılı aşkın süredir devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı, bölgede derinleşen insani krizle birlikte sivillerin yaşamını tehdit etmeyi sürdürüyor. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın öncülüğünde, Sadakataşı, Yetim Vakfı, Mülteci Hakları Derneği ve Özgür-Der’in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, Herson bölgesindeki Oleşki kenti başta olmak üzere çatışma bölgelerine güvenli bir insani yardım koridoru açılması çağrısında bulunuldu.
Ukrayna
25.09.2026
İHH’da Sphere Standartları Eğitimi düzenlendi
İHH’da Sphere Standartları Eğitimi düzenlendi
İHH İnsani Yardım Vakfı Körfez ve Arap Ülkeleriyle İlişkiler Departmanlığı tarafından düzenlenen Sphere Standartları Eğitimi, 20-22 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.
23.07.2026
İHH’dan depremlerin yaşandığı Venezuela’ya acil yardım
İHH’dan depremlerin yaşandığı Venezuela’ya acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, 24 Haziran’da yaşanan 7.2 ve 7.5 büyüklüğündeki depremlerle büyük yıkıma uğrayan Venezuela’nın La Guiara bölgesinde yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, sıcak yemek, içme suyu, gıda kolisi ve hijyen paketi dağıtımları yapıldı.
18.07.2026