İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kocaeli’den Tanzanya’ya Cami ve Okul Projesi
Kocaeli İnsani Yardım Derneği (KİYAD), bir Afrika ülkesi olan Tanzanya’nın Zanzibar bölgesi Donge köyünde cami ve okul yaptırmak için kolları sıvadı.
Afganistan, Afrika, Çad, Kamerun, OrtaAsya, Suriye, Tanzanya 27.02.2013

Dernek üyeleri ve gönüllü hayırseverler 66 bin dolara mal olacak olan okul ve cami projesini tanıtmak için Antikkapı Restaurant’taki kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

Gelirinin proje yararına kullanılacağı kahvaltı ve kermes organizasyonuna bini aşkın davetli katıldı. KİYAD Başkanı İsmail Yeşildal ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğindeki organizasyonun davetlileri arasında İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Yazar Abdullah Yıldız, KBB Teftiş Kurulu Başkanı Süleyman Büyükşahin, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Osman Ayvazoğlu da vardı.

Programda bir konuşma yapan KİYAD Başkanı İsmail Yeşildal derneğin Zanzibar projelerine ilişkin şu bilgileri verdi:

“Tanzanya’nın Zanzibar bölgesi, Donge köyünde 350 metrekarelik arazi üzerine 208 metrekare büyüklüğünde cami, abdesthane, tuvaletler ve beş sınıflı bir okul yaptırmak istiyoruz. 2500 kişilik köye hizmet verecek bu proje tamamlandığında köylüler Cuma namazı için uzak mesafedeki civar köylere gitmekten kurtulacak, aynı anda 400 kişi namaz kılabilecek. Yine 5 derslikli ve 1 ofisten oluşacak okul kompleksimizde de 250 öğrenci okuyabilecek.”

Haziran 2012 tarihinde kurulan Kocaeli İnsani Yardım Derneği, KİYAD; kısa süre içerisinde Afganistan, Kamerun ve Çad’ta 6 tane su kuyusu projesine imza attı.

Ayrıca Kocaeli’nde yaşayan ihtiyaç sahipleri için kurban organizasyonu düzenleyen ve evsizlere konteynır ev yardımında bulunan dernek Suriye halkı için yardım çalışmalarını da sürdürüyor.






 

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı “Hediye Bağışı” projesini başlattı. Sevdiklerine hediye almak isteyenler, projeyle hem sevdiklerini hem de ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.
20.02.2025
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin Lazkiye şehrinin kırsalında Türkmen Dağı’ndaki köylerde yaşayan ailelere, son bir ayda 575 bin adet ekmek dağıtıldı.
19.02.2025
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı; Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’de 50 engelli kişiye akülü tekerlekli sandalye dağıttı.
10.02.2025