İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kolombiyalı kasırga mağdurlarına insani yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Kolombiya ve bölge ülkelerinde etkili olan ETA ve IOTA kasırgalar nedeniyle mağdur olan halka gıda ve hijyen paketi ulaştırdı. Yardımlardan bin 300 kişi istifade etti.
Kolombiya 03.03.2021

Kolombiya ve bölge ülkelerini etkileyen ETA ve IOTA kasırgalar nedeniyle sel ve toprak kaymaları yaşandı. 200’den fazla insan da hayatını kaybetti. Kolombiya hükümeti ve yerel güçler, meydana gelen olumsuzlukların giderilmesi amacıyla yıkılan yerleşim yerlerinin tadilatı ve yollarda meydana gelen tahribatların giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. 

20210226_100705.jpg

İHH İnsani Yardım Vakfı da tüm dünyada olduğu gibi bölgedeki mağdurlara yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Ocak ayında Kolombiya ve Guatemala’da 5 bin 700 kasırga mağduruna insani yardım ulaştıran İHH, bu defa yine Kolombiya’nın Cartagena şehrine bağlı Leticia ve Recreo bölgelerinde faaliyet gerçekleştirdi. Gıda ve hijyen paketinin ulaştırıldığı yardımlardan bin 300 mağdur istifade etti. 

dagitim-fotolari-1-62.jpg

Dağıtımlar, Cartagena Belediyesi ve Kolombiya Ulusal Afet Yönetim Kurumu (UNGRD) ile birlikte gerçekleştirildi. Yardım dağıtımına, UNGRD Cartagena Direktörü Fernando Abello da iştirak etti. Afetzedelere ulaşım, bölgenin zorlu şartları nedeniyle La Armada de Colombia tarafından tahsis edilen bir botla sağlandı. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024