İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kübalı kardeşlerimizle iftar ettik
65 ülkeye Ramazan yardımı götüren vakfımız Kübalı Müslümanları da yalnız bırakmadı. 450 aile ile 90 öğrenciye gıda yardımı yapıldı. Kübalı Müslümanlar, Ramazanda yalnız bırakılmamanın sevincini yaşadı
GüneyAmerika, Küba 10.09.2008

İHH İnsani Yardım Vakfı, Küba’daki Müslümanları da unutmadı. Küba’ya giden ekiplerimiz başkent Havana’da 400 fakir Müslüman aileye gıda yardımında bulundu. Matansaz’da da 50 aileye bir ay yetecek gıda malzemesi dağıtıldı. Yauth adasında ise 90 öğrenciye bir aylık gıda yardımı ile maddi yardım yapıldı.

Havana’daki yardım dağıtımı sırasında duygulu anlar yaşandı.

Yoksullukla boğuşan Kübalı Müslümanlar, gıda yardımını alırken Türkiyeli kardeşlerinin kendilerini unutmamasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Küba İslam Merkezi Başkanı Yanya Pedro, “Ramazan kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularının en güzel yaşandığı aydır. Türkiyeli kardeşlerimiz, bu duyguları bir defa daha bize yaşattılar. Binlerce kilometreler ötesinden gelerek yardımlarını ulaştırdılar. Bu yardımların bizim için maddi değerinin yanı sıra manevi anlamı da çok büyük. Allah razı olsun bu hayra vesile olan herkesten” dedi.

Küba’da 2 bin Müslüman var

Küba, 11 milyon nüfusu ve 110.860 km² yüzölçümü ile Meksika Körfezi girişinde Karayipler Denizi ve Atlas Okyanusu arasında bulunan, tropikal iklimin hüküm sürdüğü bir ada devleti. Bugün, Küba’da tahmini olarak 2 bin civarında Müslüman olduğu biliniyor. Havana’da 960 Kübalı şahadet getirip Müslüman olarak adını İslam merkezine kaydettirmiş.  

Kübalı Müslümanlar, İslam’ı,  Ortadoğu İslam ülkeleri elçilikleri vasıtasıyla ve Küba’da öğrenim gören Afrika ve İslam ülkeleri öğrencileri yardımı ile öğreniyorlar. İslam’la tanışmaları çok yeni. 1970 ve 80’li yıllarda, İslam’dan haberdar olmuşlar. Küba’da yazılı ve görsel İslami kaynaklar yok denecek kadar az. İspanyolca Kuran-ı Kerim ya da diğer kaynak eserler mevcut değil. İslam eğitimi almış bir grup oluşmamış henüz. En önemlisi henüz bir mescitleri dahi yok.  

Kübalı Müslümanlar sabırsız bir bekleyiş içindeler. Heyecanla, İslam’ın rengini, kokusunu, şeklini hissetmek istiyorlar. Çok az ezberleyebildikleri namaz sureleri ile yetinmeye çalışıyorlar, fakat bunun yeterli olmadığını biliyorlar. Küçücük odalı evlerinde akşam namazlarını cemaatle kılıyorlar. Cumaları bir araya gelmeye çalışıyorlar.   

İHH, Kurban Bayramı’nda da Kübalı Müslümanlarla birlikteydi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024