İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kudüs’e destek gösterisi
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın çağrısı ile İsrail'in Mescid-i Aksa'da namaz kılanlara yönelik baskının ardından binlerce kişi, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu'nda toplanarak İsrail terörünü protesto etti.
Filistin 08.05.2021

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı baskının ardından İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, tüm Türkiye’ye çağrıda bulundu. Çağrının ardından İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan binlerce kişi, İsrail terörünü protesto etti. Türkiye ve Filistin bayrakları taşıyan grup, İsrail aleyhine sık sık slogan atan attı. 

"En iyi insani yardım, zulme engel olmaktır” 

İHH Genel Başkanı Yıldırım, Filistinlileri yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek İsrail terörünü kınadı. Kudüs’ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunun altını çizen Bülent Yıldırım, "En iyi insani yardım, zalimlerin zulmüne engel olmaktır” dedi. Mescid-i Aksa'daki gençlerin direnişinin herkesi kurtaracağını söyleyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Bu geceyle birlikte Filistin halkının direniş gücü ortaya çıktı. Filistinliler, Türkiye halkının desteğini görünce 'yalnız değiliz' dedi. Buradan İsrail'e sesleniyorum. Filistinlilerin koruduğu Müslümanların onuruna dokunmayın. Bir gün Kudüs'teki yetim çocuğumuzun başını okşadığımızı, oradaki kardeşlerimizle kucaklaştığımızı göreceksiniz. Ben bu İsrail'i tanıyorum, kalabalık burada arttıkça İsrail askerleri geri çekilecek. Onun için evinizden kalkın ve gelin, kalabalığı arttırın. İsrail askerlerinin ayaklarına zincir olun, her adımınız İsrail ayağına bir zincir, kelepçe olacaktır. Buna tereddüt etmeyin. Buna Gazze'de, Mavi Marmara'da şahitlik yaptım.

6f5a1653.jpg

İsrail direnişçilere karşı direnişe, saldırıya devam ederse buralardan ayrılacak mıyız? Nöbet tutacak mısınız, herkesi buraya çağıracak mısınız, çocuklarınızı çağıracak mısınız, Türkiye'yi konsoloslukların ve büyükelçiliklerin önüne yığacak mısınız, burada sahurunuzu, iftarınızı yapacak mısınız? Bunu İsrail'e nasıl göstereceksiniz? Varlığınızla. İsrail şunu bilsin, bu saldırılara devam ederse Mavi Marmara'da yaptığımızı yaparız. Filistin'i yalnız bırakmayız. Her gün sayımızı artıracağız, Türkiye'nin her tarafında eylemler yapacağız, buradan bütün kardeşlerime sesleniyorum, bugünden itibaren Türkiye'nin her yerinde konvoylar düzenleyeceksiniz, Filistin bayraklarını alacaksınız ve Türkiye'nin her tarafında bu konvoylarla gezeceksiniz.

_68a0641.jpg

Filistinlilerin çok önemli bir duyarlılığı var, onun için oraya dokunmayın. Filistinlilerin namusuna, izzetine, çocuklarına dokunmayın. Ümmetin onuruna, Mescid-i Aksa'ya dokunmayın. Sizi uyarıyoruz, pazartesi günü o sahtekar, fanatik, zalim, korkak fundamentalistlerinizi Mescid-i Aksa'ya sürüler gibi sürmeyin, Mescid-i Aksa'yı kirletmeyin. Bugün onun tatbikatını yapıyorsunuz, biliyoruz. Pazartesi gününe hazırlanıyorsunuz, biliyoruz. Biz de şunu biliyoruz ki siz bunu yaptıkça biz de bu ülkedeki siyonist karşıtlığını sokaklara dökeceğiz.”

_68a0568.jpg

“Kudüs’e selam”

Konuşmanın ardından gruptakiler, "Filistin halkı yalnız değildir", "Kahrolsun İsrail, "Ümmetiz, kardeşiz, kazanacağız" ve "İstanbul'dan Kudüs’e direnişe bin selam" şeklinde sloganlar attı. Program, sabah namazının kılınmasıyla son buldu. 

 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023