İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kuraklığın sürdüğü Etiyopya’ya İHH’dan acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgesel kuraklık sorunu ve gıda krizinin yaşandığı Etiyopya’da gıda dağıtımlarına başladı. Kuraklıktan en fazla etkilenen bölgelerin başında gelen Afar ve Somali bölgesinde gerçekleştirilen yardımlarla bölge halkının mağduriyeti giderilmeye çalışıldı.
Afrika, Etiyopya, Somali 29.02.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgesel kuraklık sorunu ve gıda krizinin yaşandığı Etiyopya’da gıda dağıtımlarına başladı. Ülkenin kuraklıktan en fazla etkilenen bölgelerinin başında gelen Afar ve Somali bölgesinde gerçekleştirilen yardımlarla halkın mağduriyeti giderilmeye çalışıldı.

Etiyopya’nın Somali bölgesinin başkenti Jigjiga’ya bağlı Awroble Köyü’nde ilk etap çalışmaları kapsamında 400 aileye gıda yardımları yapılarak ailelerin bir aylık gıda ihtiyacı karşılandı. İçinde yağ, un ve pirinçten oluşan gıda paketleri İHH ekipleri tarafından ailelere ulaştırıldı.

Ülkede yetersiz yağışlar nedeniyle kuraklık görülen bölgelerde göletler ve kuyular kururken halkın suya ulaşımı da zorlaşmış durumda. Geneli hayvancılıkla geçinen bölgelerde susuzluk hayvan stoklarının azalmasına ve hasat döneminin de verimsiz geçmesine sebep oluyor. Yaşanan kuraklığın halkı gıda krizi ile karşı karşıya bıraktığı Etiyopya’da beklenen yağışların düşmemesi halinde durumun daha da kötüleşmesinden endişe ediliyor.

Bölgeye ulaşan İHH ekipleri, 10 milyondan fazla insanı etkileyen kuraklıkla ilgili bölgede çalışmaya ve durum tespiti yapmaya devam ediyor. İlgili ekibimizin raporları doğrultusunda bölgelerde yardım çalışmaları devam edecek.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt merkezli KSR kurumu (Kuwait Society for Relief) ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan yardım gemisi, 1.742 ton insani yardım malzemesiyle Mersin Limanı’ndan hareket etti. Yardım malzemeleri, önce Ürdün’e daha sonra ise karayoluyla Gazze’ye ulaştırılacak.
06.08.2024
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, İHH İstanbul Yetim Birimi ve İstanbul Genç İHH tarafından Psikoloji, PDR ve Sosyal Hizmet bölümü öğrencilerine yönelik Psikososyal Akademi Programı düzenlendi.
11.07.2024
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan iç savaş, bir yılı aşkın süredir devam ediyor. 11 milyondan fazla kişinin ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldığı ülkede, 14 milyonu çocuk olmak üzere 25 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.
06.07.2024