İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kur’an ve Sünnet Yolunda Grubu’ndan 6 ülkeye yardım
“Her Ay Bir Proje” sloganıyla yola çıkan Kur’an ve Sünnet Yolunda Grubu, İHH ile koordineli olarak son üç aylık süreçte üç yeni projeye daha imza attı. Projeler kapsamında, 100 briket ev inşa edildi, derin su kuyusu açıldı ve 3 bin 524 aileye gıda kolisi yardımı yapıldı.
Afganistan, Arakan, Somali, Sudan, Suriye, Türkiye, Yemen 06.06.2022

Kur’an ve Sünnet Yolunda Grubu, “Her Ay Bir Proje” sloganıyla düzenlediği insani yardım çalışmalarına; üç yeni proje ile devam etti. Grup, Ramazan ayı içerisinde 6 ülkede dağıttığı gıda kolileri, Suriye’de inşa ettiği 100 briket ev ve açtığı su kuyusu ile yüzlerde tebessüme vesile oldu.

100 briket evlik köy kuruldu

Kur’an ve Sünnet Yolunda Grubu, Suriye’deki kamplarda yaşayan mazlumlar için 100 briket evden oluşan bir köy inşa etti. Köy, İdlib kırsalındaki Meşhed Ruhin bölgesine kuruldu. Evlerin her biri 40 metrekare genişliğinde 1+1 olarak; banyosu, lavabosu, mutfağı, avlusu, su deposu ve genel altyapısı ile birlikte inşa edildi.

img_1661.jpg

Su kuyusundan 2 bin kişi faydalanacak

Grup tarafından, Azez’de bulunan ve yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim aldığı Uluslararası Şam Üniversitesi içerisinde 700 metre derinliğinde su kuyusu açıldı. Su kuyusunun açılışı, Kur’an ve Sünnet Yolunda Grubu Hocası Ali İhsan Ergin’in de katılımı ile gerçekleşti.

img_5289.jpg

Ramazan’da 3 bin 524 aileye gıda kolisi yardımı

Filistin, Arakan, Sudan, Somali, Afganistan ve Suriye’deki kamplarda Ramazan gıda kolisi dağıtımı yapan Kur’an ve Sünnet Yolunda Grubu, Ramazan’da 3 bin 524 aileye ulaştı. Gıda kumanyalarında, 25 kg un, 2 kg şeker, 1 kg çay, 3 kg barbunya, 5 lt yağ, 1 kutu (450 gr) salça, 5 kg pirinç, 2 kg nohut, 1 kg makarna, 1 kutu hurma (400 gr), 1 kg tuz bulunuyordu.

img_2089.jpg

Kur’an ve Sünnet Yolunda Grubu, şu ana kadar İHH İnsani Yardım Vakfı’yla koordineli şekilde pek çok projenin hayata geçmesine öncülük etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024