İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kurban bereketi Kosova’ya ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2021 Kurban çalışmaları kapsamında Kosova’da yaşayan bin 500 mağdur aileye hayırseverlerin Kurban yardımlarını ulaştırdı.
Balkanlar, Kosova 22.07.2021

İHH İnsani Yardım Vakfı, Kurban Bayramı dolayısıyla Balkan ülkesi Kosova'nın birçok belediyesindeki bin 500 ihtiyaç sahibi aileye Kurban eti dağıttı.

2.jpg

“Hiç unutmadık”

Ülkenin güneybatısındaki Prizren şehrinde gerçekleşen dağıtımda İHH Mütevelli Üyesi Osman Atalay, 2021 Kurban organizasyonunu "Kurbanla Hatırla" sloganıyla başlatmalarındaki amacın bu bölgedeki ihtiyaç sahiplerini hiç unutmamak olduğunu belirtti. Atalay, Türkiye'nin devlet kurumları ve vakıflarıyla özellikle kültürel, sağlık ve sosyal projelerle Balkanlardaki bütün toplumların yanında olduğunu söyledi. İHH olarak 25 yıldır Balkanlarda ve özellikle Kosova'daki ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalıştıklarını söyleyen Atalay şöyle devam etti:

"Bu sene de 2021 yılında ‘Kurbanla Hatırla’ diyerek hiç unutmamak üzere buraları sürekli Kurban kesmeye çalışıyoruz. Bugün biz Kosova'da 1500 aileye kurban eti dağıtacağız. Priştine, Prizren, İskenderay, Mitrovica, Poduyeva bölgelerinde gazi ve yetim ailelerine kurban eti dağıtımını yerel vakıflar ile birlikte ortak yapıyoruz. Mağdur ve ihtiyaç sahiplerine yerini bulması açısından hem belediyelerle hem de yerel vakıf ve derneklerle bu kurban dağıtımını gerçekleştiriyoruz."

3.jpg

Ayırt etmeden

İHH, din ve ırk ayırt etmeden Kosova'nın birçok belediyesindeki ihtiyaç sahiplerine bayram süresince Kurban eti ulaştıracak.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024