İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kurban bereketi Kosova’ya ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2021 Kurban çalışmaları kapsamında Kosova’da yaşayan bin 500 mağdur aileye hayırseverlerin Kurban yardımlarını ulaştırdı.
Balkanlar, Kosova 22.07.2021

İHH İnsani Yardım Vakfı, Kurban Bayramı dolayısıyla Balkan ülkesi Kosova'nın birçok belediyesindeki bin 500 ihtiyaç sahibi aileye Kurban eti dağıttı.

2.jpg

“Hiç unutmadık”

Ülkenin güneybatısındaki Prizren şehrinde gerçekleşen dağıtımda İHH Mütevelli Üyesi Osman Atalay, 2021 Kurban organizasyonunu "Kurbanla Hatırla" sloganıyla başlatmalarındaki amacın bu bölgedeki ihtiyaç sahiplerini hiç unutmamak olduğunu belirtti. Atalay, Türkiye'nin devlet kurumları ve vakıflarıyla özellikle kültürel, sağlık ve sosyal projelerle Balkanlardaki bütün toplumların yanında olduğunu söyledi. İHH olarak 25 yıldır Balkanlarda ve özellikle Kosova'daki ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalıştıklarını söyleyen Atalay şöyle devam etti:

"Bu sene de 2021 yılında ‘Kurbanla Hatırla’ diyerek hiç unutmamak üzere buraları sürekli Kurban kesmeye çalışıyoruz. Bugün biz Kosova'da 1500 aileye kurban eti dağıtacağız. Priştine, Prizren, İskenderay, Mitrovica, Poduyeva bölgelerinde gazi ve yetim ailelerine kurban eti dağıtımını yerel vakıflar ile birlikte ortak yapıyoruz. Mağdur ve ihtiyaç sahiplerine yerini bulması açısından hem belediyelerle hem de yerel vakıf ve derneklerle bu kurban dağıtımını gerçekleştiriyoruz."

3.jpg

Ayırt etmeden

İHH, din ve ırk ayırt etmeden Kosova'nın birçok belediyesindeki ihtiyaç sahiplerine bayram süresince Kurban eti ulaştıracak.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024