İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kurban etleri depremzedelere ulaştı
Van’da meydana gelen depremde mağdur olan insanlar için ilk günden itibaren yardım çalışmalarını sürdüren İHH, Türkiye’nin dört bir yanından bağışlanan kurbanları Van halkına ulaştırdı.
Somali, Türkiye 08.11.2011

Somalili öğrencilerden Van'a destek

Van merkez ile depremin en çok hasar verdiği Erciş ilçesi ve köylerde ilk günden bu yana çalışma yürüten İHH, bağışlanan kurbanları eşit bir şekilde paketleyerek halka dağıttı. Dağıtımı ise İHH ekipleriyle birlikte, Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği’nden deprem bölgesine gelen Somali, Çat, Sierra Leone, Senegal, Kenya, Afganistan ve Pakistanlı 12 öğrenci gerçekleştirdi.
 
İHH, bu yıl kurban kesimlerini yoğun olarak 7.2’lik depremi yaşayan Van’da gerçekleştirdi. Depremin acısını henüz dindiremeden Kurban Bayramına giren vatandaşların bayramlarını kutlayan İHH ekibi halkın bayram sevincine ortak oldu. Van için bağışlanan 1.400 hisselik kurban eti eşit şekilde paylaştırılarak depremzedelere dağıtıldı. 
 
İHH İnsani Yardım Vakfı bağışçılarının vekalet yoluyla gönderdiği kurbanları bu yıl da muhtaçlara ulaştırmaya devam ediyor. Özellikle afet bölgelerinde mağdur olan insanlar, ulaştırılan kurban etlerini kardeşliğin pekişmesi adına sevgiyle karşıladı. Araçlara yüklenen kurban etleri İHH ekipleri tarafından sokak sokak depremzedelerin evlerine kadar ulaştırıldı. 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024