İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Kurban’da Suriyeli ailelerin yüzü gülecek
İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Kurban hazırlıklarını denetlemek amacıyla Suriye’yi ziyaret etti. Ziyarette Yıldırım, “Savaş mağdurlarına bayramda kurban eti ulaştırmak için alımlara başladık” açıklamasında bulundu.
Suriye 14.08.2018

Suriye içerisindeki Kurban Bayramı hazırlıklarını ve insani yardım çalışmalarını yerinde inceleyen İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, savaş mağdurlarına bayramda kurban eti ulaştırmak için alımlara başladıklarını söyledi.

detay1.jpg

Türkiye'den ve farklı ülkelerden hayırseverlerce bağışlanan kurbanlıkları Suriye halkına ulaştıracaklarını ifade eden Yıldırım, ''Bu yıl 'Paylaştığın senindir' sloganıyla yola çıktığımız Kurban Bayramı'nda Suriye'nin İdlib, Halep, Hama ve Lazkiye kırsallarında kesim yapacağız. Kesim yaptığımız bölgelerdeki ihtiyaç sahibi ailelere bayramın ilk gününden itibaren kurban eti ulaştıracağız'' dedi.

Bayramın yaklaşmasıyla Suriye içerisinde ilk etapta bin hisse küçükbaş kurbanlık alımı yaptıklarını ifade eden Yıldırım, ''Suriye şartlı yapılan kurban bağışlarına ve ihtiyaç durumuna göre alımlarımız devam edecek. Vacip ve nafile kurbanlarını Suriye’ye göndermek isteyen hayırseverler bir hisse bedeli olan 750 lira karşılığında mazlumların yüzlerini güldürebilecekler" diye konuştu.

detay2.jpg

Suriye'de saldırı altındaki halkın zor günler geçirdiğini ve gıda sorununun baş gösterdiğini vurgulayan Yıldırım, "Kurban Bayramı dolayısıyla binlerce ailenin evine et girecek. Bölgede yardımların ulaştığı ailelerin mutluluklarına şahit olacağız. Bayramda ve sonrasında da Suriye’ye çeşitli yardımlar göndermeye devam edeceğiz" sözlerine ekledi.

ic.jpg

Yıldırım, kurban bağışı almaya devam ettiklerini aktardı.

ana.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının organizesinde Üsküdar'da 3 gün sürecek anlamlı bir etkinlik düzenleniyor. Etkinliğin ilk gününde ilçede faaliyet gösteren 50’yi aşkın esnaf, bir günlük kazancını işgalci İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye bağışlayacak. Etkinliğin 2’nci ve 3’ncü gününde ise kurulacak hayır çarşısında elde edilecek gelirler Gazze’deki aşevlerine ulaştırılacak.
11.09.2025