İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Libya için insani yardım gemisi
Türkiye’nin Libya için üstlendiği insani yardım görevi kapsamında yardım kuruluşları da harekete geçti.
Afrika 24.03.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı Libya’ya yardım malzemelerinin gönderilmesi için yapılan hazırlıklarını tamamladı. Yardımları taşıyacak olan ilk gemi bugün İzmir limanından uğurlanacak. Gemi Libya’ya gıda, tıbbi malzeme, ilaç ve çocuk bezinden oluşan 102 tonluk insani yardım malzemesi taşıyacak. İHH ekipleri ikinci geminin hazırlıkları için de kolları sıvadı.

İstanbul ve çeşitli illerden tırlarla gönderilen malzemeler İHH ekipleri tarafından gemiye yüklenildi. Resmi işlemleri bittikten sonra geminin bugün İzmir Limanı'ndan kalkması bekleniyor. Gemi, Malta aktarmalı olarak dört gün içerisinde Bingazi Limanı'nda olacak.

İHH Başkan Vekili Yaşar Kutluay, Libya yardımlarının devam edeceğini söyledi ve ikinci gemi için hazırlıklara başladıklarını belirtti.

Kutluay, “Hayırsever halkımızın destekleriyle Libya halkına gıda, giysi, ilaç, tıbbi malzeme, süt tozu, bebek maması ve çocuk bezi yardımlarımız devam edecek” diye konuştu

Online bağış yapmak için tıklayınız.

Banka hesap numaralarımız için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024