İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Lösemi hastaları için protokol imzalandı
Maddi durumu yetersiz lösemi hastası çocuklar için İHH İnsani Yardım Vakfı ve AID Uluslararası Doktorlar Derneği ile Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında bir protokol imzalandı.
15.01.2021

İHH İnsani Yardım Vakfı ve AID Uluslararası Doktorlar Derneği, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediyatrik Hematoloji Onkoloji Servisi’nde tedavi gören lösemi hastaları için harekete geçti. Gazi Üniversitesi’nde imzalanan protokole göre maddi durumu yetersiz lösemi hastası çocuklar için gerekli ilaç, tıbbi malzeme ve materyaller, ayni yardım olarak hastaneye bağışlanacak. Protokolle birlikte her ay ortalama 10 aileye ihtiyaçları konusunda destek sunulacak.

img_3427-copy.jpg

Sosyal hizmet uzmanı eşliğinde ailelerin yapılacak online görüşmeler ile ihtiyaçları ve talepleri tespit edilecek. Koordinasyon ve işbirliği protokolüyle birlikte maddi destek için hastaneye başvuran hasta çocukların aileleri ile özel olarak ilgilenilecek. Gerekli takibatın ardından kurumlar üzerlerine düşeni yaparak mağdur ailelerin ilgili konudaki ihtiyaçları giderilecek. Pilot olarak başlaması hedeflenen projede İHH İnsani Yardım Vakfı, donör kurum olarak, AID Uluslararası Doktorlar Derneği ise yürütücü kurum olarak yer alacak.

İmzalar; Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Arhan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, AID Başkanı Uzm. Dr. Mevlit Yurtseven ve İHH Başkan Yardımcısı Orhan Şefik tarafından atıldı. 

img_3430-copy.jpg

Bir yıl boyunca sürecek

2021 yılı boyunca devam etmesi planlanan proje ile serviste tedavi gören çocukların ve ailelerin tıbbi ve sosyal anlamda yaşamış oldukları zorlukların aşılması, aileler ve çocuklar için bu sürecin kolaylaştırılması, ailelerin yüklerinin hafifletilmesi hedefleniyor. 

İlgili haberler
Tümünü Gör
Pazar günü Beyazıt’ta Gazze yürüyüşü düzenlenecek
Pazar günü Beyazıt’ta Gazze yürüyüşü düzenlenecek
Apertheid rejimi İsrail’in Gazze’deki işgal ve soykırımına karşı durmak için İHH İnsani Yardım Vakfı’nın öncülüğünde Pazar günü saat 14.00’te yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüş, Beyazıt Meydanı’ndan başlayıp Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi önünde sona erecek.
06.05.2025
İstanbul’da on binler Gazze için ABD konsolosluğuna yürüdü
İstanbul’da on binler Gazze için ABD konsolosluğuna yürüdü
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından işgalci İsrail’in Gazze’deki soykırımına tepki göstermek amacıyla İstanbul’da yürüyüş düzenlendi. On binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, öğlen namazının ardından İstinye Mahmut Çavuş Camii önünden başlayıp ABD’nin İstanbul Başkonsoloğu’nda sona erdi.
04.05.2025
Gazze için ABD Konsolosluğu’na yürünecek
Gazze için ABD Konsolosluğu’na yürünecek
İşgalci İsrail’in Gazze’deki soykırımına tepki göstermek ve işgale karşı durmak için Pazar günü saat 14.00’te İstinye Mahmut Çavuş Camii’nden ABD İstanbul Başkonsolosluğu’na yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüşe, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek veriyor.
02.05.2025