İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Lösemi hastalarına destek
İHH, AID ve Gazi Üniversite Hastanesi arasında yapılan protokol kapsamında lösemi tedavisi gören hasta çocuk ve ailelerine sosyal ve tıbbi destek vermeye başlandı.
17.09.2021

İHH İnsani Yardım Vakfı ve AID Uluslararası Doktorlar Derneği ile Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hastanesi arasında imzalanan ortak hizmet protokolü kapsamında hastanede tedavi gören lösemi hastalarına destek sağlanmaya başlandı. Onkoloji servisindeki çocukların ailelerine sosyal ve tıbbi destek sağlanan proje ile tedavi sürecini çocuk ve aileler için daha yönetilebilir hale getirilmesi hedefleniyor. Hastanenin ilgili servisine gerekli ekipmanların da temin edileceği proje ile hastane ve ailelerin yükü hafifletilmesi planlanıyor. 

img_0792.jpg

“İHH olarak harekete geçtik”

Sağlık Bakanlığı tarafından ilgili hastaların tedavi sürecinin ücretsiz karşılandığını hatırlatan İHH Proje Sorumlusu İbrahim Kılıç, “Fakat ailelerimiz, medikal malzeme, ulaşım, konaklama ve kişisel bakım gibi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorlardı” dedi. Özellikle Koronavirüs sürecinde hastanede yatış sürelerinin uzaması nedeniyle ailelerin maddi ve manevi yüklerinin arttığını söyleyen İbrahim Kılıç, “Problem yaşayan ailelere sahada destek sağlayan kurumların yetersiz olması sebebiyle biz İHH olarak harekete geçtik. AID ile birlikte yürüteceğimiz proje ile ailelerimizin yüklerini bir nebze olsun hafifletmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

img_0807.jpg

İstişare toplantıları sürüyor

Ayrıca proje sürecini yönetmek için bir ziyaret gerçekleştiren İHH ve AID yetkilileri, hastanenin ilgili doktor ve hemşireleriyle hastanede bir araya geldi. Ziyarette; ihtiyaçlar, fayda, yaşanan sorunlar, proje desteğinin önemi, hasta ailelerinin sosyo-ekonomik durumları, yaşadıkları sorunlar ve daha neler yapılabileceği istişare edildi. 

img_0810.jpg

Destek için

Projeye destek olmak isteyen hayırseverler, İHH’nın banka hesap numaralarına, açıklamaya PROJE KODU 13883 yazarak destek olabiliyor. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024