İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Lübnan’a gıda ve yemek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Lübnan’daki krizin ardından durumları daha da kötüleşen kamplardaki 5 bin 628 mülteciye gıda ve sıcak yemek dağıtımında bulundu.
Lübnan 13.03.2020

Lübnan’daki kriz ülkeyi ciddi bir ekonomik krize sürükledi. Birçok yol ulaşıma kapatıldı. İşsizlik arttı. Birden fazla şirket iflas etti. Ticari mal fiyatlarında artış devam ediyor. Özellikle mülteciler başta olmak üzere insanlar ciddi bir şekilde gıda ve kışlık malzeme sıkıntısı çekmeye başladı. Kriz nedeniyle Suriyeli  ve Filistinli mültecilerin yanında Lübnan halkı da dışarıdan gelecek yardımlara muhtaç hale geldi.

dsc_0093.jpg

İHH İnsani Yardım Vakfı da Lübnan’daki krizin ardından bölgeye insani yardım ulaştırmaya başladı. İHH, Lübnan’ın Baalbek'in Celil Kampı’nda, Trablus'un Bedavi Kampı’nda, Beyrut'un Burj el-Beracna Kampı’nda ve Akkar'ın Nehr'ül Barid Kampı’nda gıda ve sıcak yemek yardımında bulundu. Yardımlardan 5 bin 628 mülteci istifade etti.

dsc_0171.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
Uzun yıllardır Gazze’de insani yardım çalışmalarında bulunan ve 7 Ekim 2023’ten itibaren çalışmalarını daha da yoğunlaştıran İHH, 2025 yılında da faaliyetleriyle on binlerce Gazzeli’ye destek oldu. Vakıf, yıl içerisinde Gazze’de 28 milyon 724 bin porsiyon sıcak yemek, 143 milyon 592 bin ekmek ve kurban etlerinden hazırlanan 861 bin konservenin dağıtımı başta olmak üzere birçok yardım çalışmasında bulundu. Ayrıca, İHH tarafından şu an Gazze’de günlük olarak 13 mutfakta 180 bin porsiyon sıcak yemek dağıtılıyor.
14.01.2026
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Ukrayna’daki savaş mağduru ihtiyaç sahiplerine gönderdiği 4 tırlık yardım malzemesinin dağıtımlarına başladı. Dağıtımlar; Kiev, Çayki, Tarasiyevka, Belaya Serkiv ve Lviv bölgelerinde yapılacak.
Ukrayna
08.01.2026
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan etkilenen Ukrayna’daki ihtiyaç sahiplerine 4 tırlık yardım malzemesi gönderiyor. Yardım tırları, İHH’nın Tuzla’da bulunan Emre Yerli Afet Yönetimi ve Lojistik Merkezi’nden yola çıktı.
Ukrayna
26.12.2025