İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Madaya’da açlıktan ölümler artıyor
Hem kış şartlarının ağır geçmesi hem de rejim güçlerinin bölgeye yardım ve ticari malzemelerin girmesine izin vermemesi sonucu yaklaşık 20 bin kişi, çevre mahalleler ile birlikte en az 40 bin insan açlıktan hayatlarını kaybetme tehlikesi ise karşı karşıya.
Suriye 07.01.2016

Kış şartlarının ağır geçmesi ve rejim güçlerinin bölgeye yardım malzemelerin girmesine izin vermemesi sonucu Madaya ve çevresinde yaklaşık 40 bin insan açlıktan hayatlarını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya.

Bölgedeki 40 bini aşkın insan 7 aydır Esed rejimi ve Hizbullah milisleri tarafından kuşatma altında tutuluyor. Esed güçlerinin ve Hizbullah milislerinin saldırıları sonucu bu zamana kadar 252 kişi yaşamını yitirdi. Kasabaya insani yardım ulaştırılmasına izin verilmiyor ve halk, ağaç yapraklarını haşlayarak yiyecek elde etmeye çalışıyor.

Açlık nedeniyle şu ana kadar 70’in üzerinde insan hayatını kaybetmiş durumda ve bölgeye acil yardım ulaştırılmazsa daha çok insan ölecek.

13 bin çocuk yaşıyor

Madaya’da nüfusun çoğunluğunu çocuklar ve kadınlar oluştururken bölgede 13 binden fazla çocuk bulunuyor.

Sağlık imkanları yok

Sağlık hizmetlerinin durma noktasına geldiği bölgedeki tek hastanede 5 doktor ve 2 tıp fakültesi öğrencisi hizmet vermeye çalışıyor. Madaya'da ilaç yetersizliğinden kronik rahatsızlığı olan hastalar uzun yaşayamıyor.

Çocuklar ilaçtan, aşıdan ve tıbbi bakımdan yoksunlar. Uzman olmayan kişiler tarafından kadınların çoğu sezaryen ameliyatı ile doğum yaptırılıyor ayrıca doğum vaktinden önce doğan çocukların çoğu hastane ve kuvöz olmadığı için hayatlarını kaybediyor.

Gıda bulmak imkansız

Bölgede gıda bulmak neredeyse imkansız. Az da olsa içerde bulunan gıda malzemeleri ise çok pahalı.

 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024