İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimlere Dünyanızda Yer Açın kampanyamız başladı
İHH İnsani Yardım Vakfı, yetimlere destek olmak amacıyla 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında "Yetimlere Dünyanızda Yer Açın" kampanyasını başlattı.
06.02.2012

Yetimlere yönelik projelerini her geçen gün artıran İHH, 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında yetimleri gündemimize taşımayı planlıyor. Yetimlerle dayanışma günleri çerçevesinde 16-31 Mart tarihleri arasında ise 36 bölgede yetimlerin yüzünü güldürecek olan İHH, bağışçıları, basın mensupları ve gönüllüleriyle birlikte dünyanın 23 bölgesinde yetimleri kendi yerlerinde ziyaret etmeyi planlıyor. 

Savaşlar, doğal afetler, yokluk ve sağlık problemleri nedeniyle her gün binlerce çocuk yetim kalıyor. Dünya genelinde 165 milyon yetim ve kimsesiz çocuk bulunduğu, sadece Irak işgali boyunca yaklaşık 5 milyon çocuğun yetim ya da kimsesiz kaldığı biliniyor. İnsan tacirleri, organ ve fuhuş mafyaları, misyoner kuruluşlar ve yoksulluk gibi tehlikelerin hedefi durumunda olan bu çocuklara el uzatan İHH İnsani Yardım Vakfı, 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında “Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” adlı yetim günleri programıyla dünya yetimlerini konu edinecek.  İHH ayrıca 16-31 Mart tarihleri arasında yetim dayanışma programıyla bağışçıları, basın mensuplarını ve gönüllüleri 23 farklı bölgeye götürerek yetimleri evlerinde ve yetimhanelerinde ziyaret edecek.

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünya genelinde 36 ülke ve bölgede 23.282 yetime ulaştı. Ayrıca 5 kıta üzerinde onlarca farklı ülke ve bölgede dönemsel olarak yetim çocukların mağduriyetlerini, eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarını giderme çalışıyor. İHH dünyanın farklı bölgelerinde mağdur olan yetim çocukları Sponsor Aile Sistemi ile düzenli destek kapsamına alıyor. İHH ekipleri yılın çeşitli dönemlerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde karşılaştığı yetim çocukların bakımını üstleniyor. Hayırsever ailelerin desteğiyle bir yıllık bakımını üstlendiği 23.282 yetim çocuk geleceğe umutla bakıyor. İHH başlattığı “Yetimlere Dünyanızda Yer Açın”  kampanyası ile en az 5 bin yeni yetim çocuğu düzenli destek kapsamına dahil etmeyi hedefliyor.

İHH, “Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” isimli programla dünyada yetim çocukların karşı karşıya kaldığı sorunları gündeme taşıyarak bilinç ve farkındalık oluşturmayı planlıyor. Böylelikle hayata geçmeyi bekleyen yeni yetim projelerini gerçekleştirecek olan İHH, mevcutların denetimlerini yaparak yeni projelerin fizibilite çalışmalarında bulunacak. Yetim günlerinde dünyanın farklı bölgelerinde yaşam mücadelesi veren yetimlerin kırtasiye, sağlık ve bakımlarıyla ilgilenecek. İHH, basın mensupları, gönüllüler ve bağışçılarıyla birlikte yetimleri kendi ülkelerindeki yetimhanelerinde ziyaret edecek.

İHH İnsani Yardım Vakfı, ayrıca “Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” isimli yetim günleri kapsamında yetimlerle ilgili “Beyaz Güvercin” isimli kısa film yarışması düzenliyor. Kurmaca, belgesel ve animasyon kategorilerinde yarışacak filmlerin son teslim tarihi ise 21 Mayıs.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024