İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Makedonya’dan Somali’ye destek
Makedonyalı bir grup Müslüman Somali’de yaşanan insanlık krizine dur diyebilmek için kampanya başlattı. Makedonya’da başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan yardımlar İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla bölgeye ulaştırılacak.
Somali 05.09.2011

Afrika Boynuzu’nda yaşanan insanlık krizi dünyada yankılanmaya devam ediyor. Somalilerin acılarını sarmak için başlatılan kampanyalar, Türkiye’de olduğu gibi dünyanın pek çok yerinde devam ediyor. Bunlardan biri de Makedonya. Somali halkının savaş verdiği açlık krizine karşı mücadeleye katkıda bulunan Makedonyalı Müslümanlar, bölgeye yaptırmayı planladıkları 3 su kuyusu ile birlikte gıda yardımında bulunacak.

Makedonyalı Müslümanların aralarında başlattığı kampanya çerçevesinde toplanan 42 bin 300 Euro ile Somali’ye 3 yeni su kuyusu ve Dadaab kampında bulunan mültecilere gıda yardımı yapılacak.  Makedonyalı Müslümanların gönderdiği temsilciler bölgeye giderek yardımları Somali halkına kendi elleriyle dağıtacak.  İHH Genel Merkezi’ne gelen temsilciler topladıkları nakdi yardımı, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç’a takdim ettiler.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024