İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Malezyalı STK ve medya temsilcilerinden İHH'ya ziyaret
Uzakdoğu'dan gelen Malezyalı misafirlerimizle görüş alışverişinde bulunduk.
Türkiye 29.11.2012

Malezya’nın ileri gelen sivil toplum ve medya kuruluşlarının temsilcileri Suriye konusunda bilgi almak ve incelemelerde bulunmak üzere İHH İnsani Yardı Vakfı’nın ev sahipliğinde Türkiye’ye geldi.

İlk olarak İHH’nın Fatih’teki genel merkezini ziyaret eden heyet burada Suriye’deki son durum hakkında brifing aldıktan sonra gözlem yapmak üzere Hatay’a hareket etti. İHH Uluslar arası İlişkiler Koordinatörü İzzet Şahin ile görüşen Malezyalı heyete İHH’nın yayınladığı Suriye raporu takdim edildi.

Heyetle görüşmeleri sırasında bölgedeki krizin boyutlarının sadece birkaç sivil toplum kuruluşu tarafından çözülemeyecek kadar büyük olduğunu ve İslam dünyasının tüm sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek işbirliği içerisinde çalışmalar yapması gerektiğini vurgulayan Şahin, İHH olarak işbirliğine açık olduklarını ifade etti.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla krizin boyutlarının tahammül edilemez seviyeye çıkacağı endişesini de misafirlerle paylaşan Şahin, Gazze için gösterilen duyarlılığının Suriye için de gösterilmesinin insani ve vicdani bir görev olduğunun altını çizdi.

Malezya halkını Suriye’deki kriz hakkında doğru bir şekilde bilgilendirmek ve yardım çalışmalarında bulunmak amacıyla sınır bölgesini ziyaret etmek üzere Türkiye’ye gelen heyette; Islamic Innovation Foundation, Muslim Youth Movement of Malaysia (ABIM), İkram, Global Peace Mission gibi Malezya’nın önemli sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ile çeşitli medya kuruluşlarının temsilcileri, öğrenci ve aktivistler bulunuyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024