İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Saraçhane’de Mursi’ye destek yürüyüşü yapıldı
İstanbul Fatih Camisi'nde cuma namazı sonrası toplanan binlerce kişi İhvan ve Mursi'ye destek için Saraçhane'ye kadar yürüyüş yaptı.Destek yürüyüşüne İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve bir çok sivil toplum kuruluşu ve temsilcisi katıldı.
Mısır 05.07.2013

[videoGaleri-360]

Programda konuşan Bülent Yıldırım, “Şu anda Mısır’ın bütün meydanları darbe karşıtları tarafından kapatılmış durumda. Bütün dünya şunu çok iyi bilsinki artık katiller, hırsızlar ve zalimlere karşı sokakları dolduracak bir kitle var. Ordu sadece Mursi’ye karşı darbe yaptığını zannetti. Ancak bütün dünya Mursi’nin yanında yer alıyor. Buradan Mısır ordusuna da sesleniyorum. Bugüne kadar hep halka karşı savaştınız. İsrail ile giriştiğiniz bütün savaşları kaybettiniz. Adam olunda İsrail’i yenin” dedi.

Uluslararası medyaya da seslenen Yıldırım, “Bütün dünya medyası hep Mursi karşıtlarının görüntülerini dünyaya gösterdi. Mursi’yi destekleyen kitlenin görüntülerini vermediler. ABD kanunlarına göre, darbe yapan bir orduya para yardımı yapmıyor. Şimdi Mısır ordusuna yardımı kesecek misiniz? Yoksa iki yüzlü davranışlarınıza devam edecek misiniz” dedi.

Programda konuşan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Başkanı Rıdvan Kaya ise Muhammed Mursi ve arkadaşlarının ortaya koyduğu cesur ve İslami tavır sebebiyle bir kez daha iftihar ettiklerini söyledi. Kaya, “Rabbimiz onların yardımcısı olsun” dedi.
Daha sonra söz alan gazeteci-yazar Abdurrahhman Dilipak, “Mısır’da bugün bir darbe girişimi yaşandı. Ancak başarıya ulaşamadı. Şu anda Mısır ordusunda bölünmeler olmaya başladı. Camiler birer direniş kışlasına dönüştü. Şu andaki kukla cumhurbaşkanını MOSSAD’ın ajanları koruyor. Mursi kendine yapılan tüm baskılara rağmen taviz vermiyor” dedi.

Mursi’nin ve darbe karşıtı Mısır halkının yanında yer aldığını belirten grup, yapılan diğer açıklamalarında ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

,

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022