İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Halep'te varil bombalı katliam
Suriye rejimine bağlı hava kuvvetlerince Halep ve çevresinde son bir haftada atılan 130 varil bombasıyla 470 kişi hayatını kaybetti. İHH, saldırılardan kaçıp Babüsselam Kampına sığınan 25 bin kişiye günlük sıcak yemek ulaştırıyor.
Suriye 08.02.2014

Suriye rejiminin sivillere yönelik yaptığı katliamlar devam ediyor. İHH ekiplerinin aldığı bilgiye göre Halep ve çevresine son bir haftada 130 varil bombası atıldı.

Suriye rejimine bağlı hava kuvvetlerince yapılan saldırılarda şuana kadar en az 470 kişi hayatını kaybettiği öğrenildi.

Babusselam Kampına 10 bin kişi sığındı.

Suriye'de devam eden saldırılar, halkı sınır bölgelerine göçmeye zorluyor.
Belli bir hedef gözetilmeksizin yapılan saldırılar nedeni ile Halep ve çevresinde yaşayan insanlar yanlarına taşıyabilecekleri kadar eşyalarla beraber Türkiye'ye yakın sınır bölgelerine akın ediyor.

Kısa bir süre önce 14 bin kişinin bulunduğu Babusselam kampına, özellikle Halep'e yapılan varil bombalı saldırılar sonucu bölgeden kaçmak zorunda kalan 10 bin kişi daha sığındı.

Çadırların tükenmesiyle, kampa sığınan bazı aileler dondurucu soğukta dışarıda uyumak zorunda kalıyor. Kampın kapasitesini yetmemesiyle beraber yemek ve barınma sorunu ciddi boyutlara ulaştı.

İHH Babusselam kampında 25 bin kişiye yemek ulaştırıyor.

Öte yandan İHH İnsani Yardım Vakfı Kilis Önüpınar Sınır Kapısının karşısında bulunan Babusselam Kampında günlük olarak 25 bin kişiye sıcak yemek çıkarıyor.

Yaklaşık 3 bin çadırın bulunduğu kampta günlük olarak yemekler, İHH Kilis ofisi ekipleri tarafından 10 ayrı noktadan Suriyelilere dağıtılıyor.

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt merkezli KSR kurumu (Kuwait Society for Relief) ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan yardım gemisi, 1.742 ton insani yardım malzemesiyle Mersin Limanı’ndan hareket etti. Yardım malzemeleri, önce Ürdün’e daha sonra ise karayoluyla Gazze’ye ulaştırılacak.
06.08.2024
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, İHH İstanbul Yetim Birimi ve İstanbul Genç İHH tarafından Psikoloji, PDR ve Sosyal Hizmet bölümü öğrencilerine yönelik Psikososyal Akademi Programı düzenlendi.
11.07.2024
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan iç savaş, bir yılı aşkın süredir devam ediyor. 11 milyondan fazla kişinin ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldığı ülkede, 14 milyonu çocuk olmak üzere 25 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.
06.07.2024