İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara 11 yaşında
Mavi Marmara seferinin 11. yılında Özgür Kudüs davasına ve aziz şehitlerin hatırasına sahip çıkmak amacıyla bu yıl Mavi Marmara Sanal Müze oluşturuldu. Ayrıca Mavi Marmara arşiv sitesi yayına alındı. Sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayınla sanal müze tanıtıldı.
Filistin-Gazze, Türkiye 31.05.2021

İsrail, Gazze’yi abluka altında tutmaya, Filistinli gençleri sokak ortasında öldürmeye, evleri ve toprakları işgal etmeye, Filistinlileri hukuksuzca tutuklamaya, Mescid-i Aksa’ya saldırmaya devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, Mavi Marmara gemisinin de aralarında bulunduğu Özgürlük Filosu’na yapılan saldırının 11. yılında, yeniden Kudüs davasını unutmadığını haykırdı. Daha önceki yıllarda kitlesel yürüyüşle gerçekleşen anma programları, geçen yıl olduğu gibi bu yıl Koronavirüs nedeniyle yapılamadı. Anma programları sanal ortamda gerçekleştirilen programlar üzerinden yapıldı. Yapılan programla hafızalar tazelendi ve İsrail’in yaptığı zulümler hatırlatıldı.

 sehitler-2.jpg

Şehitler mezarları başında anıldı

2010 yılında Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisinde şehit olan isimler, Genç İHH tarafından düzenlenen programlarla mezarları başında rahmet ve dua ile yâd edildiler.

istanbul-sehitler-1.jpg

 "Mavi Marmara Sanal Müze" ziyaretçileri ile buluştu

Mavi Marmara saldırısının yıldönümü olan 31 Mayıs Pazartesi günü saat 21:00 Mavi Marmara Sanal Müze Özel Yayınında buluşuldu. Mavi Marmara katılımcısı Ümit Sönmez’in sunduğu özel programla sanal müze tanıtımı gerçekleştirildi. Saat 21:00 itibariyle site yayına alındı.

Sanal müzeye: https://sanalmuze.mavimarmara.co  adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

 afis-sanal-tur.jpeg

 Mavi Marmara arşiv sitesi yayında

Mavi Marmara saldırısının 11. yıldönümü dolayısıyla aynı zamanda arşiv niteliğinde bir websitesi yapıldı. Web sitesinde yaşanan olaylar, fotoğraflar, belgeler, haberler sitede yer aldı. Web sitesi de saat 21.00 itibariyle ziyaretçilere açıldı.

Siteye: www.mavimarmara.co adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

 web111.jpeg

Mavi Marmara Katliamı

Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan ve sadece yardım gönüllüleri ile insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara, Sfendoni, Challenger I, Eleftheri Mesogios, Gazze I ve Defne Y gemilerinden oluşan Gazze Özgürlük Filosu, 31.05.2010 günü İsrail askeri güçlerinin uluslararası sularda hukuk dışı saldırı ve müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Bu saldırı esnasında ve devam eden süreçte 10 insani yardım gönüllüsü hayatını kaybetti, 56’sı ağır yaralandı. Filo katılımcıları hiçbir yasal dayanak olmaksızın hapsedildi, yaralılara kelepçe takıldı, bazı yaralılar günlerce hücrelerde alıkonuldu ve kendilerine işkence ve kötü muamelede bulunuldu. Filo katılımcılarının tamamı kötü muameleye maruz bırakıldı, hapsedildi, şahsi eşyalarına el konuldu ve gemilere çeşitli maddi zararlar verilmek suretiyle birçok haksız fiil işlendi.

photo_2021-05-31_18-55-15.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023