İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara davasıyla ilgili basın açıklaması
Mavi Marmara davası avukatları ve şehit yakınlarının İHH Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuştu.
Filistin, Filistin-Gazze 23.05.2014

Pazartesi günü görülecek olan Mavi Marmara Davası'nın 6'ncı duruşması öncesi dava avukatları ve şehit yakınlarının İHH Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalar, bazı medya organlarınca eksik ya da yanlış yansıtılmıştır.

Basın toplantısında konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gülden Sönmez'in "Mavi Marmara mağdurlarının davalarının hiçbir şekilde pazarlık konusu edilemeyeceğini, davalarından vazgeçmeyeceklerini, ablukanın kalkması ve suçluların cezalandırılması için mücadelelerini sürdürecekleri" yönündeki sözleri bazı medya organlarınca, "İsrail ile hükümetin yürüttüğü görüşmelere Mavi Marmara mağdurlarının da dahil edilmesi gerektiği, ambargonun kalkmasıyla davalarından vazgeçebilecekleri" şeklinde verilmiştir.

Aynı zamanda Mavi Marmara şehitlerinden İbrahim Bilgen'in oğlu İsmail Bilgen'in konuşmasında sarfettiği “Gazze’deki abluka kalkmadan ve bu suçlular cezalarını bulmadan bir hiçbir şekilde ne özürlerini kabul ediyoruz, nede tazminatların kabul ediyoruz. İsrail ile herhangi bir antlaşmaya varılmasını da istemiyoruz" sözleri "Gazze’de ambargo kalkmadan anlaşmanın kabul edilemeyeceği" şeklinde duyurulmuştur.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Mavi Marmara yolcuları ve şehit yakınları olarak altını bir kez daha çizerek vurgulamak isteriz ki; "Gazze'deki abluka kalkana ve suçlular cezalandırılana kadar mücadeleyi devam ettireceğiz."

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
[videoGaleri-446]
Mavi Marmara mağdurları avukatlarının açıklamasının tam metni için tıklayınız


İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024