İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara için büyük bir karşılama töreni hazırlıyoruz
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara gemisini karşılanmasıyla ilgili detayları anlattı.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 16.12.2010

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, özgürlük sembolü olan Mavi Marmara’nın tamiratının bittiğini ve çok zor şartlarda tekrar yürür hale getirildiğini söyledi.

Önümüzdeki hafta görkemli bir karşılamayla İstanbul’a gelmeye hazırlanan Mavi Marmara gemisinin İsrailliler tarafından saldırıdan sonra daha da tahrip edildiğini anlatan Yıldırım, “Her tarafı tamamen harabeye çevrilmişti. Özellikle gemiye zarar vermek için çok uğraşmışlar. Motorlarının içinden parça almışlar veya motorlara ciddi zarar verdirecek parçalar koymuşlardı. Bunları tamir etmek çok maliyetli ve zor oldu.  İskenderun limanında aylara gemiyi tamir ve bakıma aldık. Gemi, şuanda Çanakkale Kepez limanında. Ayın 25’inde İstanbul’a doğru hareket edecek” dedi.

Gemiye yine mavi Marmara aktivistleri ile şehit aileleri ve gazetecilerin bineceğini belirten Yıldırım, “Gemi için Sarayburnu’nda büyük bir karşımla töreni düzenlenecek. Bu karşılama tarihi bir karşımla olacak. 100’e yakın motor da boğazda Mavi Marmara’yı karşılayacak. Bu motorlardan 9 tanesi Şehitlerimizin fotoğraflarıyla donatılacak her biri bir şehidi temsilen mavi Marmara’ya refakat edecekler. Bütün dünyaya şehitlerimize her zaman sahip çıktığımızı ve onların uğruna hayatlarını feda ettikleri ideallerinin takipçisi olduğumuzu göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Geminin hiçbir yerine dokunmadıklarını anlatan Yıldırım, sadece geminin tekrar yürür hale gelebilmesi için gerekli tamiratı yaptıklarını, bunun dışında vahşetin bütün izlerinin hala olduğu gibi durduğunu söyledi. “Geminin her tarafı kurşun izleriyle dolu” sözleriyle İsrail vahşetinin hala durduğunu anlatan Yıldırım, “Her taraf kurşunlanmış ve kırılmış bundan öte gemide Filistinli kız çocuklarının fotoğrafları üzerine çizdikleri resimler ve yazılar var. Bunu Filistin’de baskın yaptıkları evlerde de yapıyorlar. Bu gemiye binen herkes İsrail’in ne kadar ahlaksız ve barbar olduğunu bir kez daha görecektir” dedi.

Mavi Marmara Gemisinin Sarayburnu’nda bir hafta demirleyeceğini sözlerine ekleyen Yıldırım, bir hafta boyunca isteyen herkesin gemiyi ziyaret edebileceğini söyledi. Geminin geleceği ilk gün ziyarete açık olmayacağını ifade eden Yıldırım, “İlk günün yoğunluğunun ardından bir hafta boyunca halkımız Mavi Marmara’da yaşanan vahşeti görebilecekler. Kim nerede şehit oldu, kim nerede duruyordu o an olup bitenler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilecekler” dedi.

Mavi Marmara’da olan ve daha sonra Mavi Marmara için eser ortaya koyan birçok sanatçının gemiyi ezgilerle karşılayacağını ifade eden yıldırım şunları söyledi: “Türkiye’den ve dünyadan binlerce insan Mavi Marmara’yı karşılayacak. Sadece Ürdün’den bir uçak dolusu insan gelecek. Yine Türkiye’nin dört bir yanında otobüslerle insanlar gelecek. Bütün dünyanın gözü geminin üzerinde olacak. Biz bütün dünyaya Türkiye halkının Mavi Marmara’ya sahip çıktığını göstereceğiz. Halkımızdan da o gün bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Bu arada Mavi Marmara gelirken siren sesleriyle gelecek saldırı anı sirenlerle anlatılmaya çalışılacak.”

Mavi Marmara’nın İstanbul’da bir hafta kaldıktan sonra dünya limanlarını dolaşacağını kaydeden Yıldırım, “Talep edilen ülkelere gönderilerek, Mavi Marmara katliamı gösterilecek. Zaten katliamın yıldönümünde dünyanın dört bir tarafından tekrar organize edilen bir filo hazırlığı var. O gün Mavi Marmara tekrar filonun lokomotifi olacak inşallah. Çünkü Mavi Marmara Türkçe bir kelime olmasına rağmen artık bütün dillerde Mavi Marmara olarak kabul ediliyor.  Özgürlük Sembolü oldu. Kurban Bayramında 125 ülkeye gittik. Gördük ki Mavi Marmara sadece Gazze’ye değil mazlumların yaşadığı bütün limanlara uğramış. Artık birçok insanın zihninde Mavi Marmara öncesi ve sonrası olarak yer etmiş” dedi.

Mavi Marmara gemisi 22 Mayıs 2010 tarihinde Sarayburnu’ndan Filistin’e uğurlanmıştı. Ancak Akdeniz’de uluslar arası sularda Gazze’ye doğru seyrederken 31 Mayıs 2010 gecesi İsrail askerlerinin kanlı saldırılarına maruz kalmıştı. Saldırıda 9 Türkiye vatandaşı hayatını kaybetmiş, 50’yi aşkın insani yardım gönüllüsü yaralanmıştı. Mavi Marmara gemisi  Çanakkale Kepez limanında bekletiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024