İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara mağdurlarından savcılar hakkında suç duyurusu
Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda şehit olan insani yardım gönüllülerinin yakınları ve Mavi Marmara mağdurları soruşturmayı yürüten savcılar hakkında Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’na suç du
Filistin, Türkiye 30.09.2011

Bu hafta başında ulusal bir gazetede saldırıya katılan ve saldırı operasyonunu yöneten İsraillilerin isim ve fotoğraflarının yayınlanmasının ardından, saldırıyı soruşturmakla görevlendirilen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklama Mavi Marmara mağdurlarını ayağa kaldırdı. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelen mağdurlar ve şehit yakınları konu ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasının ardından, konuyla ilgilenen Savcılar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Basın açıklamasını Mavi Marmara baskınında şehit olan İbrahim Bilgen'in oğlu İsmail Bilgen okudu. Bilgen, “Soruşturmanın hemen her aşamasında ‘kasti’ ihmali bulunan savcılık makamı, uzun süre ‘adli tıptan raporları bekliyoruz’ diyerek kamuoyunu oyalamış, adli tıp raporları geldikten sonra ise, avukatlarımızın tüm uyarılarına rağmen ve isim listesinin İsrail tarafından verilmeyeceğini bile bile İsrail’e müzekkere yazıp saldırgan askerlerin isimlerini istemiştir.

Bilgen, isim listeleri kendilerine 13.07.2011 tarihinde sunulduğu halde ve medyanın yayınlaması üzerine de Savcılık makamının Türkiye devletinin değil, İsrail devletinin savcısı gibi savunmaya geçmesini ve “inanın biz bulmadık bu isimleri, hatta hiçbir makamdan böyle bir talebimiz dahi olmadı.” Şeklinde soruşturmada yapılması gerekeni yapmadığını ikrar eden Savcılığı eleştirerek, yetkilileri göreve çağırdı.

“Savcılar ihmal etse, hükümetler takipsiz bıraksa da, biz mağdurlar olarak davamızı hem ulusal hem de uluslararası alanda sonuna kadar takip edeceğiz” diyen Bilgen, açıklamasının sonunda, “Şehidlerimizin, Gazze’nin ve bizim mağduriyetimizi küçük hesaplarına kurban etmeye çalışan kişi, siyasi parti, STK, gurup, hizip, cemaat ve bürokratlardan Cenâb-ı Hakk huzurunda davacı olacağımızı beyan ediyoruz.” diye bitiren Bilgen, açıklamanın hemen ardından diğer mağdurlar ve avukatlarla birlikte İstanbul Adliyesi girerek suç duyurusu dilekçesini teslim etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024