İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sözün bittiği yerdeyiz
Mavi Marmara gemisine ziyaretçi akını devam ediyor. Her gün binlerce insan gemiye gelerek 31 Mayıs gecesi yaşananları yerinde görüyor.
Filistin, Türkiye 31.12.2010

Mavi Marmara’ya muhteşem ilgi

Halkımız, gemiye yoğun ziyaretler yaparak Mavi Marmara davası ve Filistin konusunda ne kadar duyarlı ve hassas olduğunu ortaya koyuyor.

Sarayburnu limanında demirli bulunan Mavi Marmara gemisine İstanbul’un farklı semtlerinden, il dışından ve yabancı ülkelerden ziyaretçiler geliyor. Öğrenci grupları, işçi ve memur sendikaları Mavi Marmara’yı toplu ziyaretler gerçekleştiriyor.

Mavi Marmara’yı ziyaret eden insanlar, gördükleri karşısında şoke oluyorlar. Gemide bulunan kan lekeleri ve kurşun delikleri vahşetin izleri olarak olduğu gibi duruyor.

Ziyaretçiler 9 insani yardım gönüllüsünün şehit olduğu yerlerde dualar okuyorlar.

Gemiyi ziyaret eden vatandaşlar, sözün bittiği yerde olduklarını, duygularını ifade edecek kelime bulamadıklarını ifade ediyorlar. Ziyaretçiler, ambargo altındaki Filistin halkına insani yardım malzemesi götürürken 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail’in kanlı saldırıda bulunduğu Mavi Marmara gemisinin İsrail vahşetinin bir belgesi olarak tarihe geçeceğini kaydediyor.

Vatandaşlar, duygu ve düşüncelerini geminin kapısında duran anı defterine yazıyorlar.

Mavi Marmara gemisine Cumartesi ve Pazar günleri yapılan ziyaretlerin iki katına çıkması bekleniyor.  Bu arada gemi 4 ocak 2011 Salı gününe kadar Sarayburnu’nda bekletilerek ziyarete açık tutulacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024