İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
23 Mayıs Pazar
Çanakkale şehidlerinin önünden geçtik bugün. Karmakarışık duygular kapladı içimi. Sanki kimi bizi takdir ediyor, kimi de “çocuklar niye bu kadar geç kaldınız?” diye soruyordu.
24.05.2010

“İnsanların boş bir demir parçasının içini görmek için gösterdikleri gayret, ona yükledikleri anlam, Sarayburnu'ndaki o coşku beni fazlasıyla etkiledi” diyor Halil Terzi amca. Bunu derken bir yandan da boğazına tıkanan düğümü gözlaşları ile çözüyor. Gözyaşları artık iyice kırlaşan sakallarının arasına süzülüp birbiri ardınca gözden kayboluyor. Aslında o rüyalarının peşine düşüp gelmiş buralara. Birinci ve ikinci İntifada'nın hemen ardından çok net iki rüya görmüş. Rabbim bana o günleri gösterecek diyor. Kudüs'ün özgürlüğüne kavuştuğu o günleri.

[video-62]

 Çanakkale şehidlerinin önünden geçtik bugün. Karmakarışık duygular kapladı içimi. Sanki kimi bizi takdir ediyor, kimi de “çocuklar niye bu kadar geç kaldınız?” diye soruyordu. İçlerinde Filistin'den gelen ve Filistin için savaşan bile vardı belki. İzlendiğimi hissettim hem de şehidlik gözden kayboluncaya kadar.

[video-63]

 Gemide bembeyaz bir güvercinimiz var. Gemimiz Nuh'un Gemisi olunca bize kurtuluştan haber veren bir güvercine zaten ihtiyacımız vardı. Sarayburnu'ndan barış umudu ile uçurulan güvercinlerden bir tanesi bizi terketmeyerek barışa en çok ihtiyaç duyulan bölgeye bizimle birlikte gelmeye karar vermişti. Mustafa kardeşimiz (Öztürk) tekrar geri dönemez, zarar görür korkusu ile kıyıya yakın bir mesafede salıverdi gökyüzüne.

[video-64]

 Bu gün gemide genel temizlik vardı. Tüm arkadaşlar ellerine geçirdikleri temizlik malzemeleri ile gemiyi baştan sona silip süpürdüler. Belki basit gibi görünebilir ama çok güzel bir manzara idi. Gemide bulunan yaklaşık 40 kişi, yerli ve yabancı tüm aktivistlerin yolculuğa dahil olacakları Antalya Limanı'na kadar geminin eksiklerini gidermek için canla başla uğraşıyorlar. Allah hepsinden razı olsun ve bu yolculuğumuzu hayırlara vesile kılsın...  

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024