İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Uğur Süleyman Söylemez’e İnsan Hakları Mücadelesi Ödülü
Yoğun bakım servisinde hayati tehlikesi devam eden Uğur Süleyman Söylemez'e MAZLUMDER tarafından İnsan Hakları Mücadelesi ödülü verildi.
Filistin, Türkiye 14.12.2010

Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin kanlı saldırısında ağır yaralanan ve halen Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde hayati tehlikesi devam eden Uğur Süleyman Söylemez'e MAZLUMDER tarafından İnsan Hakları Mücadelesi ödülü verildi.

MAZLUMDER tarafından her yıl düzenlenen Filistin Günleri çerçevesinde gerçekleştirilen İnsan Hakları Gecesi düzenlendi. Kocatepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen MAZLUMDER üye ve gönüllülerinin yanı sıra milletvekilleri, yabancı misyon, sendika, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldılar. Gece Türkiye'de ve Dünya'da insan hakları değerlendirmesinin yapıldığı görsel bir etkinlikle başladı. Daha sonra Genel Başkan Ahmet Faruk Ünsal açılış konuşmasını yaptı. Ömer Karaoğlu ve Reşo konserlerle geceye renk kattı. Sıtkı Caney ve Abdurrahim Semavi ise kendi şiirlerini seslendirdi.

Gecede ayrıca İnsan Hakları Ödülleri sahiplerine dağıtıldı. İnsan Hakları Mücadelesi” ödülünü Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin kanlı saldırısında ağır yaralanan ve halen Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde hayati tehlikesi devam eden Uğur Süleyman Söylemez'e verildi.

Diğer ödüller ise şu şekilde: Vefa Ödülü yazdığı Huzur Sokağı romanıyla adından sıkça söz ettiren Şule Yüksel Şenler'e verildi. Aynı dalda ikinci ödül ise Batman Barosu Avukatı iken 'Kürt sorunun çözümü için yaptığı çalışmalar ile dikkat çeken ve mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden Sedat Özevin'e verildi.

Basın Dalında ise ödüle Ersin Kalkan layık görüldü. Kalkan, Dersim bombalanmasına pilot olarak katılan Sabiha Gökçen'in Ermeni kökenli olduğunu yazmıştı. Hrant Dink cinayetinde gazetesi Hürriyet’i eleştirdiği için Kalkan’ın işine son verilmişti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022