İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sancak’tan Somali’ye anlamlı yardım
Balkan Yarımadası’nın merkezinde, Sırbistan ve Karadağ cumhuriyetleri arasında yer alan Sancak bölgesinde yaşayan Müslümanlar, Somali için topladıkları yardımları bölgeye gönderilmek üzere İHH’ya bağı
Somali 23.08.2011

Sancak, Balkanlarda Sırbistan ile Karadağ arasındaki koridorda, merkezi “Yeni Pazar/Novi Pazar” diye bilinen ve nüfusun çoğunluğunu Boşnak Müslümanların teşkil ettiği bir bölge. Sancak halkı son günlerde Doğu Afrika’da yaşanan kuraklıktan etkilenen insanlar için seferber oldu. Bir yardım kampanyası düzenleyen Sancaklılar kampanya ile topladıkları 31.000 avroyu krizin ilk günlerinden itibaren bölgede acil yardım çalışmaları yapan İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla bölgeye gönderdi.

İkisi Karadağ olmak üzere Sancak’ın beş ayrı bölgesinde toplanan nakdi yardımlar, Somali’ye gönderilmek üzere Sancak halkını temsilen Murat Sancak isimli Boşnak genç ile vakfımıza ulaştırıldı. Murat Sancak, İslam Birliği Meşihat Sırbistan Başmüftüsü Muammer Zukorliç tarafından kendisine emanet edilen 31.100 avroluk nakdi yardımı, İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç’a teslim etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024