İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İngiltere’den Pakistan’a büyük sağlık konvoyu
İngiltere merkezli Muslim Hands (Müslüman Eller) adlı yardım kuruluşunun organize ettiği 25 ambulanstan oluşan sağlık konvoyu Pakistan için yollarda.
GüneyAsya, Pakistan 24.04.2013

Muslim Hands, National Police Aid Convoy ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nın katkılarıyla organize edilen ve Pakistan’a ambulans desteği sağlamak için yola çıkan yardım konvoyu Çarşamba günü Türkiye’ye ulaştı.

Feshane’de yapılan basın toplantısında konvoyu temsilen açıklama yapan Usmaan Lone, 19 Nisan’da İngiltere’den yola çıkan ambulans konvoyunun Fransa, İsviçre, İtalya ve Yunanistan’ın ardından Türkiye’ye ulaştığını, buradan da İran üzerinden Pakistan’a hareket edeceğini belirtti. Lone konvoya katkılarından ve misafirperverliğinden ötürü İHH’ya teşekkür etti.

Toplantıda konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, Pakistan kırsalındaki hasta çocukların %86’sının sağlık hizmetlerine zamanında ulaşamadığı için hayatını kaybettiğini belirtti. Aydın, kampanyanın amacının nüfus yoğunluğu çok yüksek olmasına karşın sağlık hizmetlerinin yetersiz ve hastanelere ulaşımın zor olduğu Pakistan kırsalında yaşayan insanların acil durumlarda daha hızlı bir şekilde merkezi bölgelerdeki sağlık merkezlerine ulaşımının sağlanması olduğunu ifade etti.

Pakistan’ın Rawalpindi bölgesinin kırsal ve merkeze uzak bölgelerindeki hastalar merkezdeki 4 büyük hastaneye ulaşmakta büyük zorluk çekiyor. Acil durumlarda hasta sevkiyatı ilkel şartlarda yapılırken, taşıma yapılan araçlarda ilk yardım imkanlarının bulunmaması ve araçların fiziksel şartları hastayı olumsuz etkiliyor.

Geçtiğimiz yıl 6210 trafik kazasının rapor edildiği Rawalpindi’de gerçekleşen kazalarda yaralananların çoğu ilk birkaç saat içinde sağlık merkezlerine ulaştırılamadığı için hayatını kaybettiği ya da kalıcı olarak sakatlandığı ifade ediliyor.

Bölgeye bağışlanacak olan tam teşekküllü ambulanslar ile acil tıbbi müdahaleye ihtiyacı olan hastalara temel sağlık hizmetleri sunmanın yanında hastaların hastanelere zamanında ulaşımı sağlanacak.

25 ambulanstan oluşan yardım konvoyunun 29 Nisan’da Pakistan’a ulaşması bekleniyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024