İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mescid-i Aksa ve Mavi Marmara’nın Onurlu Yürüyüşü
Mavi Marmara saldırısının yıl dönümünde Fatih’te dev bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Mescid-i Aksa ve Mavi Marmara Yürüyüşü 1 Haziran'da saat 17:00'da Fatih Camii'nden başlayacak, Edirnekapı Şehitliği'nde son bulacak.
Filistin, Filistin-Gazze, Ortadoğu, Türkiye 27.05.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı, İsrail’in Mavi Marmara saldırısının yıldönümünde Mavi Marmara gemisinde bir anma ve İstanbul’da büyük bir yürüyüş gerçekleştirecek.

İsrail’in 31 Mayıs 2010 tarihinde uluslararası sularda Gazze Özgürlük Filosu’na düzenlediği saldırının üzerinden üç yıl geçti. İHH İnsani Yardım Vakfı Mavi Marmara saldırısının 3.üncü yıldönümünde iki gün sürecek bir anma programı düzenliyor. Şehitleri anmak ve saldırıyı lanetlemek amacıyla düzenlenen etkinliklere yurtiçinden ve yurtdışından on binlerce kişi katılacak.

Etkinlikler saldırının yıldönümü olan 31 Mayıs akşamı Mavi Marmara gemisinde düzenlenecek anma programı ile başlayacak. Özgürlük Filosu katılımcıları ile şehitlerin aileleri ve yakınlarının katılacağı program saat 21.00’dan ertesi gün sabah saatlerine kadar sürecek. Şehitler için Kuran ve ilahilerin okunacağı programda ayrıca gemi yolcuları yaşadıklarını anlatacak ve saldırı anı canlı tv yayınları ile bir kez daha dünya ile paylaşılacak.

(Mavi Marmara gemisindeki program www.ihh.org.tr adresinden de canlı yayınlanacak.)

Programın canlı yayınlanacağı frekans bilgileri: 

Türksat 3 A Uydusu            

Dowlink Frekansı:  11181,975 Mhz

Dowlink Pol :  H (Yatay)

SR: 2960

Fec:  5/6 

1 Haziran Cumartesi saat 17.00'de Fatih Camii'nde ise on binlerce kişi bir araya gelecek. 10 binlerce kişi Fatih Camii’nde yapılacak programın ardından Mavi Marmara şehitlerinin kabirlerinin yer aldığı Edirnekapı Şehitliği'ne yürüyecek. "Davamız Özgür Kudüs" ve "Davamız Özgür Gazze" sloganıyla gerçekleştirilecek “Mescid-i Aksa ve Mavi Marmara Yürüyüşü” programı kapsamında ayrıca Özürlük Filosu organizatörleri ve katılımcılarının ortak mesajı da dünya kamuoyuna duyurulacak.

Ulusal ve uluslararası sivil toplum ve insan hakları örgütlerinin temsilcileri, kanaat önderleri, sanatçılar, gazeteciler, yerli ve yabancı aktivistler, Mavi Marmara şehitlerinin aileleri ve yakınları, Filistinli yetimler ve aileleri ile Filistin dostlarının davetli olduğu yürüyüşün büyük bir katılımla gerçekleşmesi bekleniyor.

Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara ve diğer gemilere 31 Mayıs 2010 tarihinde uluslararası sularda seyir hâlindeyken İsrail silahlı kuvvetleri saldırı düzenlemişti. Saldırıda 9 insani yardım gönüllüsü; Furkan Doğan, Cevdet Kılıçlar, İbrahim Bilgen, Necdet Yıldırım, Fahri Yaldız, Ali Haydar Bengi, Cengiz Akyüz, Çetin Topçuoğlu ve Cengiz Songür hayatını kaybetmiş, 50’den fazla yardım gönüllüsü yaralanmış ve dünya ile iletişim yasadışı olarak kesilerek gazeteciler dâhil tüm yolcular İsrail tarafından hapsedilmişti. Uğur Süleyman Söylemez ise saldırılarda aldığı yaralardan ötürü halen yoğun bakımda tutuluyor.

İLGİLİ HABER: 31 Mayıs gecesi Mavi Marmara'daki programın içeriği

İHH'nın Çağrısı

Değerli Filistin Dostu;

Hayat damarları acımasızca kesilerek dünya ile bağlantısı koparılan Filistin halkına insani yardım ulaştırmak üzere büyük bir kamuoyu desteğiyle yola çıkan Gazze Özgürlük Filosu’nun uluslararası sularda uğradığı saldırının üzerinden üç yıl geçti. Hâlen 1,5 milyon Gazzeli havadan, karadan ve denizden İsrail’in ablukası altında bulunuyor. Filistin toprakları ve Mescid-i Aksa her geçen gün ağırlaşan ve genişleyen işgal altında eziliyor. Kudüs mahzun. Kudüs’ün muhafızları, Filistin şehitlerinin yetimleri ve yetim anneleri bu büyük zulüm karşısında onurlu direnişlerini sürdürüyor.

Filistinli çocuklar ise, Gazze Limanı’ndaki umutlu bekleyişlerini Gazze Özgürlük Filosu’nun yola çıktığı günden bu yana sürdürüyorlar. Gemilerin ablukayı kırıp gelmesini ve hep birlikte Mescid-i Aksa’ya doğru büyük özgürlük yürüyüşünün başlamasını bekliyorlar.

İsrail Mavi Marmara’da gerçekleştirdiği katliamın kendisi için sonun başlangıcı olduğunu gün be gün daha yakından hissediyor ve kendisi için tek çözüm yolunu “Büyük bir insanlık ayıbı olan Mavi Marmara saldırısını tarihten silmek, üzerini örtmek ve unutturmak” olarak görüyor.

Mavi Marmara ve Özgürlük Filosu misyonu, İsrail’in unutturma ve dezenformasyon çabalarına rağmen adaletin, barışın ve özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyayı dolaşıyor. Bizler de, 31 Mayıs 2010 gecesi ve sonrasında yaşananların sorumluluğunu her gün artan bir bilinçle taşıyoruz.

Mavi Marmara ve Gazze Özgürlük Filosu’nun gemilerini yürüten hayırseverler olarak sizler, Filistin ve tüm dünyada hayırla ve minnetle yâd ediliyorsunuz. Mavi Marmara’nın şehitleri ise, tüm dünyada unutulmaz bir kardeşlik destanının kahramanları olarak hatırlanıyorlar. Saldırıda ağır yaralanan ve üç yıldır komada olan Uğur Süleyman Söylemez de yine aynı dualarda hayırla ve minnetle anılıyor.

Mavi Marmara’nın Kudüs-Filistin özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunu üçüncü yılında bir kez daha dünyaya haykıracağız ve onurlu Filistin mücadelesinin sesi olacağız. Şehitlerimizin manevi şahsiyetine, Mavi Marmara’nın ve Filistin halkının onurlu mücadelesine ve Mescid-i Aksa’ya olan sorumluluğumuzun bir gereği olarak sizleri 1 Haziran 2013 saat 17.00’de Fatih Camii avlusunda başlayacak “MESCİD-İ AKSA VE MAVİ MARMARA” yürüyüşüne davet ediyoruz. Yürüyüşten bir gün önce yani 31 Mayıs günü saat 21.00’da ise Haliç’te demirli bulunan Mavi Marmara gemsinde düzenleyeceğimiz anma programı ile şehitlerimizi dualarla ve minnetle anacağız. Kutlu yolculuğun sembolü haline gelen gemimizde düzenlenecek bu anma programında da siz değerli gönül dostumuzu aramızda görmek bizleri gururlandıracaktır.

Bizler insanlık dışı muamelelerle kuşatılan Gazze’yi, işgal edilmiş Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı ve tüm Filistin’i insanlık onuru adına özgürleştirmek için yola çıkmış kişiler olarak bu amaca ulaşmadan yolumuzdan dönmeyeceğimizi bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyoruz. Bu büyük yürüyüşte atılacak her bir adımı, başta Filistin işgali olmak üzere tüm dünyadaki adaletsizliklerin ortadan kalkması için vesile kılmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Saygılarımızla... 

İHH İnsani Yardım Vakfı

***AYRICA; İHH'NIN TWİTTER ADRESİ @ihhinsaniyardim HESABINDAN YÜRÜYÜŞLE İLGİLİ ETİKET/HASHTAG PAYLAŞILACAK. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022