İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Milletvekillerinden Bursa İHH’ya ziyaret
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile beraberindeki heyet, İHH Bursa Afet Koordinasyon ve Eğitim Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
08.08.2018

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti MKYK Üyesi ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve AK Parti Bursa Milletvekilleri Osman Mesten, Vildan Yılmaz, Emine Yavuz Gözgeç, Ahmet Kılıç, Atilla Ödünç, Müfit Aydın ve Zafer Işık İHH Bursa Afet Koordinasyon Merkezini (AKOM) ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

genel1.jpeg

“Biz sadece aracılık görevi yapıyoruz”

Ziyarette konuşma yapan İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, “2006 yılında Bursa’da faaliyete başladık. Bursa kamuoyunun desteğiyle dünyanın farklı farklı coğrafyalarında yüzlerce projeyi hayata geçirdik” dedi. Kaptan, şöyle konuştu:

kaptan.jpeg

“Şuanda İHH’nın bakmış olduğu 97 bin yetim var. Bunların 5 binini Bursa olarak biz himaye ediyoruz. Bursa genelinde de baktığımız 400 yetim ailemiz var. Kurban çalışmaları 103 ülke ve bölge de kurban organizesi yaptık ve devam ediyoruz. Afrika’da açılan 7 bin su kuyusundan 350 tanesini Bursa olarak biz açtık hamdolsun. Bu çalışmalar devam edecek. Çalışmalarımız şeffaf ve kamuoyuna açık. Biz burada sadece aracılık görevi yapıyoruz. Emanetleri doğru yere ulaştırma adına çalışmalarımız devam ediyor.”

hakan.jpeg

“Adeta bir yardım üssü gibi”

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise Bursa AKOM için “Muhteşem bir tesis olmuş. Adeta bir yardım üssü gibi… İhtiyaç olmasın ama ihtiyaç olduğunda da Allah’ın izniyle en güzel şekilde organize edilecek mekân olmuş. Emeği geçenlerden, hayır sahiplerinden, fikren ortaya koyanlardan Allah razı olsun” dedi. Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Ziyaret sebebimiz zaten var olan kardeşlik hukukumuzu biraz daha pekiştirmek. İstiyoruz ki bundan sonraki süreçte iletişim ağımız daha güçlü olsun. Türkiye’nin insani diplomasi konusunda geldiği nokta dünyanın hiçbir yerinde bulduğumuz, karşılaştığımız bir nokta değil. İnsani diploması tabi genel olarak kamu kurumları eliyle yürütüldüğü düşünülür ama bizde öyle güçlü sivil toplum örgütleri var ki, esasen bazı kamu kuruluşlarının da önüne geçen bir yaklaşımla Türkiye’nin büyüklüğünü milletinin engin gönlünü ve yardımsever duygusunu oraya ulaştırmak konusunda çok başarılı işler yapıyorlar. İHH da bunlardan bir tanesi açıkçası. Dünya da bir tek mağdur, mazlum,   aman dileyen kimse kalmayıncaya kadar bu iş devam edecek. Biz infak etmek üzere bina edilmiş bir medeniyetin, inancın mensuplarıyız. Komşusu açken tok yatanlardan olamayız. Eğer biz bu değerlerimizi yüceltecek iş ve işlemler yaparsak hiç şüphesiz hem toplumsal barışımızı, toplumsal sağlığımızı hem de ülkemizi yüceltmiş olacağız.”

detay1.jpeg

“Birlik ve beraberliğimizi korumamız lazım”

“Şimdi Arakan neresi, Türkiye neresi?” diyerek konuşmasını sürdüren Çavuşoğlu, “Kaldı ki İHH İnsani Yardım Vakfı’ndan bahsediyoruz. Orda da var, her yerde var. Yani kolay işler değil. Bir kere şunu söyleyelim. Bunlar tırnakla kazanılarak gelinen aşamalar. Şu binalara baktığınız zaman bu tabi topyekûn bir çalışmanın bir tezahürüdür. Kazanımlarımızı kurumsal hale dönüştürmemiz lazım. Bazen hengâmenin içerisinde farklı farklı savrulduğumuz yerlerde olabiliyor. Ama ne olursa olsun çizgimizden ödün vermeden bir şekilde birliğimizi beraberliğimiz yüceltmemiz, korumamız lazım” diye konuştu.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023