İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Minik eylemciler Gazze için yürüdü
İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlar, minik çocukları da derinden yaraladı. İstiklal Caddesi’nde Filistin’deki kardeşlerine destek yürüyüşü yapan çocuklar, “İsrail’i durdurun, çocuklar ölmes
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 31.12.2008

İsrail'in Gazze şehrinde yüzlerce kişiyi katletmesine bir tepki de çocuklardan geldi. 6 ile 12 yaş arası çocuklar, İstiklal Caddesi boyunca yürüyerek Filistin'e destek çağrısı yaptı. Minik çocukların, grubun önünde yürüyerek gerçekleştirdikleri gösteri sırasında "İstanbul uyuma Filistin'e sahip çık" sloganlar atıldı.

Hafta sonunda İstanbul'daki birçok farklı noktada gerçekleştirilen ve İsrail katliamlarının protesto edildiği gösterilerin en dikkat çekeni İstiklal Caddesi'nde gerçekleşti. Çok sayıda sivil toplum örgütünün destek verdiği protesto gösterisine ııVakfımız da katıldı. Gösteride Özgür Çocuk Kulübü üyesi çocuklar, ön sıralarda yer alarak atılan sloganlara destek verdi.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan gruplar, daha sonra Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında çocuklar. "Hepimiz birer Filistinliyiz, Katil İsrail Filistin'den defol, Savaş olmasın çocuklar ölmesin" şeklinde büyüklerinin söylediği sloganlara eşlik etti.

İsrail'in saldırısında ölen bebeklerin de cansız bedenlerini temsil eden kanlı bebek maketleri de dikkat çekti. Soğuk havaya rağmen yaklaşık bin kişilik grubun yürüyüşü sırasında cadde üzerindeki vatandaş ve esnafın da gruba destek verdikleri görüldü.

Gösteri sırasında taşınan dövizlerden biri, gündemdeki Ermenilere karşı özür kampanyası'na atıfta bulundu. "Biz de Türkiye'deki Yahudilerin Gazze ve Filistin'deki çocuk katiline karşı çıkmalarını istiyoruz" yazılı döviz taşıyan vatandaşlar, uzun süre sesli olarak dövizdeki yazıyı slogan şeklinde dile getirdi.

Grup daha sonra Taksim Meydanı'nda toplanarak bir süre Filistin lehine slogan attı. Gösteriye katılanlar olaysız şekilde dağıldı.

İHH’ya bağışta bulundular

Çocukların bir kısmı eylemden sonra harçlıklarından biriktirdikleri paraları Gazze’deki kardeşlerine ulaştırılmak üzere vakfımıza bağışladılar.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026