İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Minik yüreklerden yetim kardeşine yardım eli
Adıyaman Malazgirt Anaokulunun minik öğrencileri, ’Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ Projesi kapsamında bir yetim kardeşine sahip çıktı.
Türkiye 30.11.2015

 İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen'in desteğiyle yürüttüğü ’Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesine her yaştan öğrenciden destek görüyor.

Proje kapsamında Adıyaman’da hizmet veren Malazgirt Anaokulu öğrencileri bir yetim çocuk okutma kararı aldı. Yetim çocuğa destek vermek için çaba sarf ettiklerini belirten okul yetkilileri, öğrenci sayısını ileriki zamanlarda yükselteceklerini ifade ettiler.

Proje kapsamında, okulda bir toplantı düzenlenerek öğrenci velilerine yetim çocuk okutmayla alakalı bilgiler verilirken, öğrencilere paylaşmanın ne kadar önemli bir konu olduğu konusunda sunumlar yapıldı.

Düzenlenen toplantıya, İHH Adıyaman Temsilciliğinden görevliler ile Malazgirt Anaokulu Müdürü Mikail Çelik, anaokulu çalışanları, anaokulu öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı.

Düzenlenen toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Malazgirt Anaokulu Müdürü Mikail Çelik; “Malazgirt Anaokulu olarak bir birinden farklı etkinliklerimiz devam ediyor. Bu anlamda İHH ile işbirliği çerçevesinde velilerimizi de işin içine katarak ’Her Çocuğun Bir Yetim Kardeşi’ olsun projesini başlattık. Amacımız öğrencilerimize kaybolan değerlerimizi vermek olacak velilerimizin duyarlılığı bizim için çok önemli.

Öğrencilerimize paylaşmayı, kaynaşmayı ve sorumluluk duygularını kazandırmak amacındayız” şeklinde konuştu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022