İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Misafir öğrencilerden Somali’ye destek iftarı
Sefire-i Alem Uluslararası Öğrenci Derneği bünyesinde bulunan misafir öğrenciler, Somali için bir yardım iftarı düzenledi.
Somali 18.08.2011

İftar; Sudanlı öğrenci Huda’nın Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından Sefire-i Alem Uluslararası Öğrenci Derneği Genel Sekreteri Müzeyyen Taşçı bir konuşma yaptı. Taşçı konuşmasında, “Sefire-i Alem’in faaliyetlerinde evrensel değerler, kardeşlik ve paylaşmanın vurgulandığını ve öğrencilerin kendi çabaları ile Afrika’da yaşanan ölümcül kuraklığa katkıda bulunmak istediklerini” belirtti.

Programda konuk olarak bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez de yaptığı konuşmada; “Biz şu anda burada iftarlarımızı açarken Somali’de çok sayıda insan açlıktan hayatını kaybediyor. Şu an misafir öğrencilerin yapmış olduğu bu faaliyet küçük bir çalışma gibi gözükse de onların gerçeğinden bakıldığında bu, hem bugün ve hem de gelecek adına oldukça önemli ve büyük bir faaliyettir.” dedi.

Ardından yurt dışından öğrenim maksadı ile ülkemizde bulunan misafir kız öğrenciler kendi ülkelerinin özel lezzetlerinden oluşan yiyeceklerle misafirlerini ağırladılar. Somali, Sudan, Kırgızistan, Arnavutluk, Çeçenistan, Türkmenistan, Uygur, Kazakistan ve Tacikistan’a ait yerel yiyecek ve içeceklerin ikram edildiği iftardan elde edilen gelirle öğrenciler Somali’de bir su kuyusu açmayı planlıyorlar.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024