İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mısır şehidleri için gıyabi cenaze namazı
Fatih Camii'nde ikindi namazı kılan binlerce kişi, Mısır'da darbenin ardından şehid edilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Mısır 08.07.2013

Mısır'daki askeri darbeye tepkiler çığ gibi büyüyor. Mısır ordusunun darbeye karşı gelenlere uyguladığı şiddetin ardından onlarca kişi şehid oldu.

Fatih Camii'nde toplanan binlerce insan, ikindi namazının ardından şehidler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Sloganlar atarak darbe yapanları ve destekçilerini protesto eden vatandaşlar, ellerinde Mursi'nin posterlerlerini taşıdı.

Yapılan açıklamalarda, darbeye sessiz kalanların bu kıyıma ortak olacağını belirtildi.

Tepkisiz kalanların darbeyi planlayanlar olduğunun vurgulandığı açıklamada, Mursi direnişinin süreceği kaydedildi.

Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan:

Biz safımızı belirlemek için buradayız. Bu ümmet dik duruşu, cihadı, direnişi, şehit olmayı öğrenmiştir. Gazze’de, Suriye’de, Afganistan’da, Arakan’da ödediğimiz gibi yine bedel ödeyeceğiz. Biz Ramazan'a, sahura yürürken kardeşlerimiz silahlara, tanklara, mermilere yürüyorlar. Göğüslerini siper ediyorlar. Bu Ramazan farklı olacak direnen, cihat eden, şehit olan kardeşlerimiz için dualarımızı esirgememeliyiz. Furkan nerede tecelli oluyor ? Rabiatu’l Adevviye Meydanı'nda. Furkan nerede tecelli oluyor? Arakan'da. Furkan nerede tecelli oluyor? Doğu Türkistan'da. Furkan nerede tecelli oluyor? Suriye’de. Furkan takiyeciliği, münafıklığı, nefis düşkünlüğünü arındırdı.

Biz Ramazan'a güvenlik içerisinde giriyoruz, fakat Filistin, Suriye, Doğu Türkistan, Arakan, Afganistan’daki kardeşlerimiz Ramazan'a savaş içerisinde giriyorlar. Bu Ramazan'da kardeşlerimize bol bol dua etmeliyiz. Zafer yakındır. Müslüman üzülme, gevşeme Allah bizimle. İhvan söylediler ki: Gayemiz Allah rızası; liderimiz Muhammmed (s.a.v ); anayasamız Kuran; yolumuz cihat, arzumuz şahadetdir.

Şimdi ise dik duruşlarını devam ettiriyorlar. Baharımızı kışa çevirmek isteyenler var. Çok büyük çetin kışlardan geçtik. Kimse baharımızı kışa çeviremez. Zafer yakındır, Allah bizimle.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez:

Medya yanlış haberlerle olayı farklı lanse ediyor. Aldığınız haberin kaynağına iyi bakın. Bütün yaşanan bu oyunlara hayır demeliyiz. Bugün Mısır dik duruşunu, onurlu mücadelesini ortaya koymuştur. Mısır, Şehit Hasan el Benna, Şehit Seyyid Kutub'un yolunda, izinde gidiyor. Bizler namaz namaz genişleyen, şehit şehit büyüyen bir ümmet olmalıyız. Biz imanımızla kazanacağız. Allah zaferimizi mübarek etsin.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022